• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Quick-Step vangt blessuregolf op met transfer van beloftevolle Deen

  Kasper Asgreen won vorig jaar een rit in de Ronde van de Toekomst.

  Kasper Asgreen is de nieuwste aanwinst van Quick-Step. De Deen, Europees kampioen tijdrijden bij de beloften, zal in de Scheldeprijs al debuteren voor zijn nieuwe team. "Dit bewijst nog maar eens hoeveel belang we hechten aan de jeugd", zegt manager Patrick Lefevere.

  Kasper Asgreen was vorig jaar een van de grote namen bij de beloften. Hij won een rit in de Ronde van de Toekomst en kroonde zich tot Europees kampioen tijdrijden. Het leverde hem een overstap naar Virtu Cycling, de ploeg van Bjarne Riis, op.

  Maar lang zou de 23-jarige Asgreen niet voor hen rijden. Quick-Step neemt de Deen per direct over. Volgende week maakt hij al zijn debuut in de Scheldeprijs. Door de blessures van onder meer Devenyns, Gaviria en Vakoc zat Quick-Step immers wat dun in zijn voorjaarsrenners.

  Lefevere: "12e neoprof al sinds 2016"

  Voor Asgreen is het een unieke kans om zich te tonen op het hoogste niveau. "Ik kan moeilijk geloven dat dit is gebeurd", zegt hij. "Ik teken gewoon een contract voor de meest succesvolle ploeg uit de WorldTour van de voorbije 6 jaar."

  "Ik leerde de mensen bij Quick-Step kennen op trainingskamp in de winter. Maar ik durfde er niet van te dromen dat ik hier ook een contract zou mogen tekenen. Ik heb hier hard voor gewerkt, maar nu begint het echte werk pas."

  Patrick Lefevere is in zijn nopjes met een potentieel nieuw goudhaantje. Eerder dit seizoen bewees Quick-Step met Hodeg en Jakobsen een neus voor talent te hebben.

  "We volgen Kasper al lang", zegt Lefevere. "Hij viel ons niet alleen op door zijn resultaten, maar ook door zijn mentaliteit en professionaliteit. Met zijn transfer tonen we opnieuw dat we willen investeren in de jeugd. Kasper is onze 12e neoprof sinds 2016. Jongelingen vinden hier een perfecte omgeving, omdat iedereen bij ons een kans krijgt om te schitteren."