• home
 • video
 • pas verschenen

  Niet het avondje van Ronaldo: nul schoten op doel en belaagd door fans

  Probeer niet te scoren bij Cristiano Ronaldo...

  Cristiano Ronaldo, de laatste 9 wedstrijden goed voor 19 doelpunten, heeft zich gisteren te pletter gelopen op de Nederlandse muur. De Portugese spits loste niet één schot op doel.

  Cristiano Ronaldo is met indrukwekkende cijfers aan 2018 begonnen. Negen wedstrijden op rij was de Portugese sterspeler goed voor een doelpunt, zeven keer scoorde hij zelfs minstens twee keer. 

  Egypte leek Ronaldo vorige week lang in bedwang te kunnen houden, tot hij in de slotminuten twee keer zijn klasse toonde en een Portugese nederlaag omtoverde in een 1-2-overwinning.

  Nederland was gisteren dan ook gewaarschuwd. Maar bondscoach Ronald Koeman hamert al even op "de enige weg naar succes": goed verdedigen. En Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Nathan Ake kweten zich perfect van hun taak. 

  Ronaldo kon niet alleen voor het eerst sinds 3 februari niet scoren, hij vuurde ook geen enkel schot af op doel. Dat was nog niet gebeurd dit seizoen. Nederland zadelde de Europese kampioen op met een pijnlijke 3-0-nederlaag.

  Knuffels en kussen voor Ronaldo

  En of de avond nog niet erger kon voor Ronaldo, werd hij in de tweede helft belaagd door veldbestormers. De vijfvoudige Gouden Bal bleef kalm, ook al probeerde een supporter hem zelfs te kussen en een selfie te nemen. De stewards kwamen Ronaldo uiteindelijk redden.