• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Fantastische houding van Nainggolan"

  Radja Nainggolan mocht na een uur invallen.

  0 / 0

  Radja Nainggolan mocht na een uur invallen.

  De Rode - of waren het Gele? - Duivels hebben hun oefenpot tegen Saudi-Arabië zonder al te veel moeite tot een goed einde gebracht. Welke conclusies werden getrokken?

  Martinez: "Veel geleerd voor het WK"

  "De attitude was van bij het begin zeer goed tegen Saudi-Arabië", opende bondscoach Roberto Martinez. "We hebben mooie goals gescoord en hebben veel kansen afgedwongen. En een clean sheet is ook belangrijk."

  "Ik heb veel geleerd richting het WK. Wat? Dat hoef ik niet uit te leggen. Met die informatie gaan we nu aan de slag. Er is veel concurrentie in deze groep. Iedereen wil bij de laatste 23 zijn. Het wordt moeilijk om de groep af te slanken."

  "Wat ik van Radja Nainggolan vond? Zijn houding was zeer goed, fantastisch. We weten wat hij kan bijbrengen. Ik heb bij zijn invalbeurt gehoord dat Radja zeer populair is bij de fans, maar ik moet een evenwichtige ploeg samenstellen en de juiste keuzes maken."

  Kompany: "Een goeie wedstrijd"

  "Het was een goeie wedstrijd", viel Vincent Kompany de bondscoach bij. "We konden vaak makkelijk kansen creëren en verdedigend was er nooit iets aan de hand. We zullen tegen moeilijkere tegenstanders spelen, maar het was goed."

  "Welk belang we hier aan moeten hechten? Saudi-Arabië is een WK-ganger, een van die landen waar je rekening mee moet houden. We zien dat we veel overschot hebben om die matchen aan te gaan en dat geeft een goed gevoel."

  "We kunnen nog enkele zaken verbeteren en met drie weken voor het WK hebben we tijd genoeg om dat in orde te brengen. Het enthousiaste publiek bij de wissel van Nainggolan? Hij zal het wel op het veld bewijzen, dat is zijn sterkte."

  De Bruyne: "Beter dan de vorige twee matchen"

  "Het was een goede wedstrijd", opende Kevin De Bruyne bij Sporza. "De tweede helft was nog iets beter dan de eerste. Dit was een goeie test om verder te groeien."

  "Dit was maar één match, maar de manier waarop was positief. Belangrijk is deze wedstrijd niet, maar je wil winnen. En het was veel beter dan de vorige twee matchen. Zo creëer je de mentaliteit dat je wil blijven winnen."

  De Bruyne droeg zelf weer zijn steentje bij met onder meer een goal. "Ik doe wat ik moet doen. Ik speel op een positie waarbij je niet zoveel voor doel komt."

  "Maar ik ben niet bezig met statistieken. Ik speel als verdedigende middenvelder en ik moet de ploeg laten draaien. De mensen vooraan zijn meer dan goed genoeg om het verschil te maken."

  Debutant Limbombe: "Het smaakt naar meer"

  Anthony Limbombe debuteerde in het shirt van de nationale ploeg. "Dit is een zalig gevoel", vertelt de Club Brugge-winger. "We hebben een mooie prestatie neergezet en 4-0 is een mooie uitslag."

  "Wat ik onthouden heb? Dat we een vrij goed team zijn en dat we scorend vermogen hebben. We hebben goed ons best gedaan."

  "Ik heb zelf mijn best gedaan op training en tijdens de match. Het is aan de coach om te beslissen. Ik heb 45 minuten mogen spelen en daar ben ik de coach dankbaar voor. Het smaakt naar meer."

  Lukaku: "Blij voor De Bruyne"

  Romelu Lukaku blonk uit met twee doelpunten en een assist voor Kevin De Bruyne. "Ik was blij om iedereen terug te zien na al die maanden en ik ben ook blij dat het nog steeds klikt. Iedereen heeft zijn ding gedaan en we hebben geen goal tegen gekregen. Ik ben tevreden met deze overwinning", sprak Lukaku, die nu al aan 33 goals zit bij de nationale ploeg.

  "Veel spelers zitten op niveau. Dat is goed en hopelijk blijft dat ook zo. Ik ben ook blij met de prestatie van Kevin De Bruyne. Die kreeg de voorbije maanden wel wat kritiek bij de nationale ploeg, maar hij was vandaag een van de leiders en deed zijn job net zoals hij dat bij City doet."

  "De WK-ambitie? Ik wil nog niet te ver vooruit kijken. Alles op zijn tijd. Ik wil eerst het seizoen goed afsluiten bij Manchester United. Pas daarna gaat de focus op de nationale ploeg."