• home
 • video
 • pas verschenen

  Armstrong zegt af voor Ronde-bezoek: "Om persoonlijke redenen"

  De uitnodiging voor Lance Armstrong was controversieel.

  0 / 0
  Lance Armstrong komt niet naar ons land voor de Ronde van Vlaanderen. De gewezen Tour-winnaar en dopingzondaar roept familiale problemen in. De Amerikaan zal dus vrijdag niet spreken voor een select businesspubliek. Roberto Martinez, coach van de Rode Duivels, is zijn vervanger.

  Controversiële uitnodiging

  Half december maakte Armstrong zelf in een filmpje bekend dat hij naar ons land zou komen op uitnodiging van Wouter Vandenhaute, de sterke man van Ronde-organisator Flanders Classics.

  Armstrong werd aangekondigd als "keynote speaker" op de "Tour of Flanders Business Academy", een nieuw concept van Flanders Classics waarbij wielerliefhebbers zich konden inschrijven voor een fietstocht over Ronde-wegen en een gesprek met Armstrong.

  De komst van Armstrong was controversieel. Er waren voor- en tegenstanders om een gewiekste dopingmisbruiker een forum te geven op het Vlaamse wielerhoogfeest.

  "Ik kijk er naar uit om in de toekomst naar Vlaanderen te komen"

  "Ik keek er erg naar uit om naar Vlaanderen af te zakken voor de Ronde. Ik betreur dat familiale redenen het niet mogelijk maken om samen een ongetwijfeld boeiende dag te beleven", schrijft Armstrong op zijn Facebook-pagina.

  "Mijn familie komt op de eerste plaats en ik moet onverwachts thuis zijn. Ik zal alle actie vanuit Texas volgen."

  "Ik wil Wouter Vandenhaute bedanken voor zijn uitnodiging en ik bedank Roberto Martinez dat hij mij vervangt. Ik kijk er naar uit om in de toekomst naar Vlaanderen te komen."

  Armstrong maakte het nieuws op Facebook bekend