• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat betekent #daretosponsor, dat momenteel rondgaat op Twitter?

  Quinten zoekt sponsoring voor zijn sportactiviteiten.

  Met een filmpje dat sinds vanochtend gretig gedeeld wordt op de sociale media zoekt Special Olympics Belgium sponsors voor sporters met een verstandelijke beperking.

  Special Olympics Belgium is een organisatie die de sociale integratie van mensen met een verstandelijke handicap door middel van sport bevordert. Tegen 2020 wil SOB het huidige aantal van 12.500 sporters optrekken naar 20.000 en het taboe rond mensen met een verstandelijke beperking definitief doorbreken.

  Maar koken kost geld en daarom heeft een aantal sporters met een verstandelijke handicap een filmpje opgenomen waarin ze om sponsorgeld vragen. Op de sociale media wordt de video - door bekende en minder bekende Belgen - gedeeld met de hashtag DareToSponsor.

  De campagne is vanochtend gelanceerd en sorteert succes. Een aantal bedrijven heeft al te kennen gegeven de sporters van SOB te gaan steunen. 

  "Onze atleten verdienen net zo goed sponsoring. Ja, toch?

  De campagne #DareToSponsor zal zich ook rechtstreeks tot bepaalde bedrijven richten. Firma's zullen een bericht krijgen met onderstaande tekst:

  "Onze atleten zijn goud waard. Daar willen ze graag eens met u over praten. Want ze willen gerust een acte de présence doen. Hun gezicht aan een blikje lenen. Met uw schoenen rondlopen. Uw product vasthouden en stoer kijken. Of drinken wat er gedronken moet worden. Als het maar lekker is."

  "Als ze iets doen, kan dat gerust in uw kleuren. Met uw vlaggetjes. Met uw logo. Want zij zijn goud waard. Zullen we daar eens over praten? #daretosponsor Sporters met een verstandelijke beperking dagen u uit: sponsor Special Olympics. Want atleten als zij verdienen net zo goed sponsoring. Ja, toch?"