• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Koersen op de weg lijkt wel vakantie"

  Jurgen Van den Broeck heeft een week lang stof gevreten in Zuid-Afrika.

  Ex-ronderenner Jurgen Van den Broeck heeft samen met zijn broer Kurt de Cape Epic uitgereden. "Ik maak een enorm diepe buiging voor de mountainbikers", reageert hij na de loodzware rittenwedstrijd in Zuid-Afrika.

  "De Ronde van Frankrijk van het mountainbiken"

  Een half jaar na zijn afscheid als wegrenner maakte Jurgen Van den Broeck kennis met het mountainbiken. In Zuid-Afrika nam hij deel aan de loodzware Cape Epic, een rittenwedstrijd voor duo's.

  "Het was de eerste keer dat ik zo'n technisch parcours voorgeschoteld kreeg op een mountainbike. Het bevalt me enorm, maar de intensiteit had ik enorm onderschat", moet VdB toegeven.

  "Koersen op de weg lijkt wel vakantie. Ik maak een enorm diepe buiging voor de mountainbikers. Ik daag veel wegrenners uit om het een keer te proberen. Dan zullen ze ervaren hoe lastig de Cape Epic wel is."

  "Ik vind het meer dan terecht dat ze deze wedstrijd de Ronde van Frankrijk van het mountainbiken noemen. In de Tour heb ik nooit zo hard afgezien."

  "Jurgen is enkele dagen ziek geweest"

  Jurgen en Kurt Van den Broeck reden de Cape Epic voor het plezier. In het klassement zijn de broers op de 47e plaats geëindigd. Ze finishten op 6 uur van winnaars Jaroslav Kulhavy en Howard Grotts. 

  "We zijn niet te veel gevallen en hebben nauwelijks mechanische pech gekend", vertelt Kurt Van den Broeck. "Jurgen is wel enkele dagen ziek geweest. Hij kon nauwelijks eten en kreeg ook last van diarree. En een rit van 120 km met een lege maag is niet vanzelfsprekend."