• home
 • video
 • pas verschenen

  Thaise zakenman is nieuwe sterke man van Moeskroen

  Moeskroen komt in Thaise handen.

  De Thaise zakenman Pairoj Piempongsant is de nieuwe hoofdaandeelhouder van Moeskroen. Hij krijgt 90 procent van de aandelen in handen. "Hij past absoluut binnen ons project", zegt de voorzitter van de club.

  "De heer Pairoj Piempongsant heeft veel ervaring in de voetbalwereld", steekt Moeskroen de loftrompet. "Met zijn energiedrank Carabao sponsorde hij Chelsea en de Engelse League Cup. Recent startte hij ook met de sponsoring van de Braziliaanse traditieclub Flamengo."

  De nieuwe eigenaar neemt zelf ook het woord. "De Belgische competitie is op diverse vlakken een interessant kampioenschap", zegt hij. "Ik heb dan ook niet lang getwijfeld toen de kans zich voordeed om Moeskroen te kopen."

  "Ik reken op mijn ervaring om de club te helpen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede keuze is. Ik heb me voor de komende 5 jaar geëngageerd binnen de club. Dat engagement bevat het eerste elftal, maar ook de jeugdacademie, Futurosport. Ik ga binnen mijn netwerk op zoek naar nieuwe sponsors en wil ook nieuwe markten aanboren voor Moeskroen."

  Voorzitter Patrick Declerck kon niet anders dan positief staan tegenover de komst van Piempongsant. "Hij past absoluut binnen ons project", aldus Declerck. "Al tijdens de eerste vergaderingen kon hij zich vinden in ons project. Hij wil voor stabiliteit en continuïteit zorgen. De man beschikt bovendien over een uitgebreid adresboekje binnen de voetbalwereld. Dat kan alleen maar positief zijn voor onze club."