• home
 • video
 • pas verschenen

  O'Sullivan op recordjacht met vijfde toernooizege dit seizoen

  Ronnie O'Sullivan was niet te stoppen in de finale.

  Ronnie O'Sullivan heeft nu ook de Players Championship op zijn naam geschreven, zijn vijfde toernooizege van het seizoen. In de finale klopte hij Shaun Murphy overtuigend met 10-4. Met zijn recordzege op zak weten we wie we volgende maand in het oog moeten houden op het WK.

  Shaun Murphy begon met een break van 93 overtuigend aan de finale in het Welshe Llandudno. Maar daarna nam Ronnie O'Sullivan over. Met breaks van 92, 54, 76 en 85 kon hij halverwege de overwinning al ruiken. Na de pauze liet Murphy wel nog de hoogste break van de finale (137) optekenen, maar het zou slechts een voetnoot blijken: 10-4.

  Van de tien rankingtoernooien waar O'Sullivan dit seizoen aan de snookertafel stond, heeft hij er nu vijf gewonnen. Eerder was hij ook al de beste in de English Open, Shanghai Masters, UK Championship en World Grand Prix. 

  Met een vijfde titel in één seizoen staat er nog maar eens een record op naam van The Rocket. Enkel Stephen Hendry, Ding Junhui en Mark Selby deden het hem al eens voor.

  Stephen Hendry in het vizier

  En de recordjacht van O'Sullivan is nog niet afgelopen, want hij heeft nog enkele straffe prestaties van Stephen Hendry in het vizier. Hendry won 36 rankingtitels in zijn carrière, O'Sullivan zit al aan 33. En de Engelsman, met 935 century's op zijn naam, droomt om de kaap van de 1.000 te overschrijden.

  "Ik speel op mijn beste niveau", zei O'Sullivan. "Ik heb de voorbije jaren al mooie dingen laten zien, maar nu ben ik echt gefocust en volgen de resultaten ook. Ik kijk ernaar uit om nog meer prijzen te pakken." Dat belooft voor het WK dat op 21 april start in The Crucible. 

  Tweets: