• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederland bezorgt Portugal schaamrood in oefenmatch

  Tweede keer, goede keer voor Ronald Koeman.

  Europees kampioen Portugal heeft een oefenduel tegen Nederland verloren met 0-3. Oranje scoorde al drie keer voor de rust. Voor Nederland is het de eerste zege onder leiding van Ronald Koeman als nieuwe bondscoach.

  Met onder meer Ronaldo, Quaresma en André Gomes in de basis toonde Portugal zijn ambitie om de oefenmatch, gespeeld in Zwitserland, te winnen. Ronald Koeman gooide na zijn eerste oefenmatch tegen Engeland zijn team helemaal om en voerde zeven wissels door.

  Portugal kreeg de bal, maar wist geen kansen te creëren. Nederland was een stuk efficiënter. De eerste kans was meteen raak. Depay duwde een mislukt schot van Van de Beek in doel. Portugal had niet meteen een antwoord.

  Na een halfuur verdubbelde Oranje de score. Babel kon alleenstaand een voorzet van De Ligt tegen het net koppen: 0-2. En vlak voor de rust werd het 0-3 toen De Ligt terug kopte richting Van Dijk. De verdediger verschalkte doelman Lopes met een hard schot een derde keer.

  Portugal kwam beter uit de kleedkamer. Cilissen werd meteen getest door een kopbal van Ronaldo en een poging van Quaresma. Maar nadat Cancelo een tweede gele kaart pakte, kwam Oranje niet meer echt in de problemen.

  De meest opvallende momenten waren nog het debuut van de 18-jarige Justin Kluivert en enkele Ronaldo-fans die om een knuffel met hun held kwamen smeken op het veld. Justin Kluivert is met zijn 18 jaar en 325 dagen bijna 200 dagen ouder dan zijn vader Patrick Kluivert bij zijn debuut voor Oranje (18 jaar en 138 dagen).