• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Ik ga geen tactische dingen uitproberen"

  0 / 0
  De Rode Duivels spelen dinsdag een oefenwedstrijd tegen Saudi-Arabië, maar bondscoach Roberto Martinez is niet van plan om daarin veel te experimenteren. "We gaan voort op het systeem", klinkt het.

  "Limbombe verdient een kans"

  "Ik beschouw de wedstrijd tegen Saudi-Arabië niet als een gelegenheid om tactisch veel uit te proberen. We hebben een systeem neergezet en daarop gaan we verder. Ik ben wel van plan om al mijn wissels te gebruiken", vertelt Roberto Martinez.

  Geen nieuw systeem dus, maar wel een nieuw gezicht met Anthony Limbombe. Die zal wellicht debuteren als invaller. "Hij heeft zich deze week getoond en verdient een kans", zegt de bondscoach.

  Ook Radja Nainggolan, vandaag afwezig wegens persoonlijke redenen, zal minuten krijgen. "Hij heeft hard gewerkt deze week en nu komt het erop aan hem in een wedstrijd aan het werk te zien. Radja is een speler die de vrijheid moet hebben om in de box te komen. Je kan hem niet inperken. Van hem verwacht ik hetzelfde als van de andere spelers."

  "Elke match brengt meer info"

  Voor jongens als Nainggolan en Limbombe is de wedstrijd tegen Saudi-Arabië een uitgelezen kans om te tonen dat ze hun plaats verdienen op het WK. "Elke wedstrijd brengt meer info om een uiteindelijke selectie te maken. De wedstrijd van dinsdag is dus belangrijk, maar niet doorslaggevend", aldus Martinez.

  "We mogen ook Benteke en Chadli niet vergeten. En ook uit de wedstrijden tegen Japan en Mexico hebben we veel informatie kunnen halen. Ik wil dinsdag vooral attitude en focus zien: het gaat om de basics van het spel. Daarbij mogen we de tegenstander niet onderschatten: ze hebben met Pizzi een nieuwe coach. Ze zullen hoog druk zetten en zijn technisch onderlegd. Ik denk dat jullie verrast zullen zijn door de sterkte van Saudi-Arabië."