• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts over nationale ploeg: "Kans wordt kleiner en kleiner"

  Nicolas Lombaerts maakte zijn debuut onder René Vandereycken.

  Nicolas Lombaerts (33) verwacht niet dat hij nog een selectie in de bus krijgt voor de Rode Duivels. En als de bondscoach toch belt? "Dan zeg ik meteen toe", antwoordt de centrale verdediger van KV Oostende.

  "Een interland weiger ik niet"

  Nicolas Lombaerts speelde in zijn carrière 39 interlands voor de Belgische A-ploeg. Aan een 40e wedstrijd denkt hij niet.

  "De kans wordt kleiner en kleiner", vertelt Lombaerts in De zevende dag. "Ik heb me er al bij neergelegd dat het waarschijnlijk niet meer zo zal zijn. Met deze selectie geeft Martinez aan welke weg hij wil bewandelen. Hij heeft andere jongeren om achterin in te vallen."

  En als de bondscoach hem toch opbelt? Lombaerts: "Dan zeg ik sowieso toe. Een interland weiger ik niet."

  "Peking 2008 steekt het meest"

  Twee jaar geleden speelde Nicolas Lombaerts zijn laatste match voor de Rode Duivels. België verloor een oefeninterland in Portugal met 2-1 (foto). In de zomer van 2016 moest hij op het laatste moment de EK-selectie verlaten.

  "Dat steekt nog altijd wat", geeft de 33-jarige verdediger toe. "Als jongere kan je uitkijken naar een volgende eindronde. Op mijn leeftijd is dat moeilijk."

  Lombaerts heeft wel meer grote afspraken moeten missen. Toen Zenit Sint-Petersburg de UEFA-cup won, moest hij toekijken met een knieblessure. Ook de Olympische Spelen van 2008 in Peking haalde hij niet.

  Lombaerts: "Meestal was ik een heel seizoen topfit, behalve voor dat ene toernooi of die ene match. De Olympische Spelen vond ik echt een domper. Dat is iets unieks. Dat steekt het meest van allemaal."

  "Hooligans zullen niet veel kunnen uitsteken"

  Op het EK in Frankrijk gingen Russische hooligans flink te keer (kijk hieronder naar de video). Een herhaling op het WK ziet Nicolas Lombaerts niet gebeuren.

  "In het buitenland kunnen ze ontsnappen aan de eigen autoriteiten", weet de voetballer, die 10 jaar in Sint-Petersburg voetbalde. "In Rusland kennen ze de harde kern goed genoeg."

  "De Federale Veiligheidsdienst kijkt streng toe en controleert de supporters. Ik vermoed dat ze niet veel kunnen uitsteken tijdens het WK." 

  "Anderlecht? Er is mij nog niks gevraagd"

  Volgend weekend begint Nicolas Lombaerts aan Playoff II met KV Oostende. "Daar ben ik niet voor teruggekeerd, neen", geeft hij toe. "Geen enkele speler staat er voor te springen."

  Ondertussen is sterke man Marc Coucke naar Anderlecht vertrokken. Met Lombaerts in zijn kielzog? "Er is mij nog niks gevraagd. Als ze dat doen, zal ik zeker luisteren", antwoordt hij fijntjes.

  In Oostende wil technisch directeur Hugo broos snoeien in de loonlast. Lombaerts: "Daar moet ik het nog met hem over hebben. Dat zullen we in alle eerlijkheid doen. Als ik moet vertrekken, kijk ik naar iets anders uit. Of hij kan voorstellen om de jongeren mee op sleeptouw te nemen."

  Bekijk hieronder het interview met Nicolas Lombaerts: