• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Speel liever tegen Brazilië in WK-kwartfinales dan nu"

  Hazard op de persconferentie in Tubeke.

  0 / 0

  Hazard op de persconferentie in Tubeke.

  Een dag voor de oefenmatch tegen Saudi-Arabië stond aanvoerder Eden Hazard de pers te woord. "Een oefenmatch is er ook om de fans te plezieren en goals te maken. Als we tegen een groot land spelen en het wordt 0-0, is iedereen teleurgesteld", zei Eden Hazard.

  "Op 2 of 3 maanden voor het WK hebben we nog tijd"

  Met Saudi-Arabië krijgt België dinsdag geen klinkende voetbalnaam voorgeschoteld zoals Brazilië, Spanje of Duitsland. Wel nummer 69 op de FIFA-ranking. Voor Hazard is dat geen bezwaar. "Ik wil gewoon voetballen", zei Eden Hazard. "Het maakt me niet uit tegen wie." 

  "Er zijn geen kleine ploegen meer. Ik speel liever tegen Brazilië in de kwartfinales van het WK dan nu. Een oefenmatch is er ook om de fans te plezieren en goals te maken. Als we tegen een groot land spelen en het wordt 0-0, is iedereen teleurgesteld. Ik hoop dat het dinsdag een goede match met spektakel wordt."

  Er is sinds de laatste interlandbreak in november wat kritiek geweest op de Rode Duivels: op de tactiek na de match tegen Mexico en op de extra rust die sommige spelers kregen in het begin van vorige week. Tijd is een kostbaar goed bij de nationale ploeg. 

  "Er is altijd kritiek"; reageert Hazard. "Het belangrijkste is dat wij weten wat we moeten doen. Op 2 of 3 maanden voor het WK hebben we nog tijd. We kunnen ons nu beter richten op recupereren en klaar zijn voor het einde van het seizoen."

  "Tactisch hadden we inderdaad een probleem in bepaalde matchen. We hebben er iets over kunnen zeggen. Kevin (De Bruyne) heeft  dat gedaan en nu is het aan de trainer. Ik heb geen twijfels over het systeem van 3-4-3. Iedereen is gefocust op de komende maanden."

  "Deze ploeg is tactisch en fysiek sterker en heeft meer ervaring. Alles is aanwezig om een goed WK te spelen. Maar om het WK te winnen zijn er veel elementen nodig. Wij zullen alles geven elke match en zien dan wel."

  "Seizoen bij Chelsea kan nog slagen als we top vier halen"

  Bij Chelsea beleeft Eden Hazard niet zijn leukste siezoen. "We hebben een moeilijk jaar, maar dat hoort er bij bij een club. Vorig jaar hebben we de titel gewonnen."

  "Het seizoen kan nog geslaagd zijn als we in de top vier eindigen en ons kwalificeren voor de Champions League. Vorig seizoen misten we de Champions League, maar wonnen we wel de titel. Anderzijds wil je als voetballer altijd het hoogste niveau halen en dus willen we zeker naar het kampioenenbal."