• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens zoekt vorm na Australian Open: "Mag niet beginnen twijfelen"

  Elise Mertens begint nu aan haar voorbereiding op het gravelseizoen.

  Elise Mertens wervelde 2018 binnen met een halve finale op de Australian Open, maar sindsdien hapert de machine. Toch maakt de nummer 21 van de wereld zich nog geen zorgen. "Ik weet waaraan ik moet werken", zegt ze.

  Na haar halve finale in Melbourne kon Elise Mertens geen twee wedstrijden op rij meer winnen. In Doha en Indian Wells raakte ze niet verder dan de tweede ronde, in Dubai struikelde ze zelfs over de eerste horde. En ook in Miami moest ze in haar tweede partij haar meerdere erkennen in de Britse Johanna Konta: 6-2, 6-1.

  "De score geeft een vertekend beeld, maar ik had niet het gevoel dat ik mijn spel kon opleggen", zegt Mertens. "Konta speelde toptennis, ze was gewoon te goed."

  "Ik heb nu een wisselend gevoel, maar ik weet waaraan ik moet werken. Ik moet de eerste slag proberen uit te delen, ook mijn opslagpercentage was wat minder."

  "Ik mag ook nog niet te veel verwachten op hoogste niveau"

  Mertens snakt naar een zegereeks, maar het zorgt niet voor twijfels. "De resultaten zijn inderdaad wat minder, maar ik mag zeker niet binnen te twijfelen. Ik geloof vol in mezelf. Ik ken mijn werkpunten en beide voetjes staan op de grond."

  "Ik kan mijn niveau nog verbeteren en mentaal stappen vooruit zetten. Naar de WTA-ranking kijk ik niet, want dan zal het niet vooruitgaan. Een 21e plaats is niet slecht, maar ik wil beter."

  "Ik speel nu veel toptoernooien en mag ook nog niet te veel verwachten op het hoogste niveau. Ik moet mezelf blijven en mijn ding proberen te doen."