• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Cauwer: "Sagan en Van Avermaet" - Wuyts: "Vanmarcke en Van Avermaet"

  Michel Wuyts geeft Sagan geen 3 sterren.

  0 / 0
  Deze week is het aftellen naar de Ronde van Vlaanderen. Onze commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer blikken al een eerste keer vooruit.

  De analyse van Michel en José:

  • "Het is en blijft Sagan"
  • "Vanmarcke kan de Ronde winnen"
  • "Van Aert kan 250 kilometer aan"
  • "Hij staat er niet na 2 jaar, maar na 2 maanden"
  • "Voor Van Avermaet draait het allemaal om de Ronde"

  "Uiteraard is Sagan favoriet"

  Echt overtuigen deed Peter Sagan dit seizoen nog niet. Tot de wereldkampioen gisteren Gent-Wevelgem won.

  Michel Wuyts: "Sagan is een kanjer. Hij ziet alles in een fractie van een seconde en neemt dan de juiste beslissing. Hij ging links aan, omdat hij op rechts problemen voorspelde. Daar moet je gewiekst en sterk voor zijn."

  José De Cauwer: "Normaal zit hij te wringen, maar dat doet hij nu net niet. Sagan neemt een lucide beslissing en dat doet hij ook nog eens in de wind."

  Wuyts: "Is Sagan nu favoriet voor de Ronde van Vlaanderen? Ja, uiteraard. De naam Sagan vind ik nog belangrijker dan zijn huidige staat van paraatheid. Helemaal overtuigd ben ik nog niet, zeker niet na de E3, maar het is en blijft Sagan."

  De Cauwer: "Hij zegt dat hij de E3 en Gent-Wevelgem gebruikt voor de Ronde van Vlaanderen. Dat heeft hij in het verleden al bewezen. Als dit weer een opstapje was, geef ik hem 3 sterren."

  "Vanmarcke kan de Ronde winnen"

  Wuyts: "Wat doen we met onze landgenoten? Ze waren er in Gent-Wevelgem. Vanmarcke heeft iets geprobeerd. Konden ze nog meer verzinnen?"

  De Cauwer: "Neen. Om het in wielertermen te zeggen: "Ze zaten allemaal dik." Vanmarcke ging op het juiste moment, maar op het einde viel hij stil."

  Wuyts: "Op de Kemmelberg heeft Vanmarcke indruk gemaakt. Hij zette de concurrentie even op achterstand. In een slijtageslag zoals die van de Ronde biedt dat mogelijkheden op de Paterberg."

  De Cauwer: "Ja, ik zag een hele goede Vanmarcke, een hele goede Trentin en een slimme Sagan."

  Wuyts: "Ik ben ervan overtuigd dat Vanmarcke de Ronde van Vlaanderen kan winnen als hij geduld in zijn acties legt. Als hij zijn zet plaatst op die Paterberg. Maar hebben we mannen die het solo kunnen afmaken?"

  De Cauwer: "Van wie rijd je weg? Ben je er al een hele dag mee op stap? Of demarreer je uit een groep van 20 renners? Dat is een ander verhaal. Als er dan een klein beetje organisatie is, moet je van het kaliber Boonen zijn om het tot de finish uit te zingen. Zo'n renner hebben we nu niet."

  "Uitkijken naar Van Aert"

  Wuyts: "Ik zie 3 landgenoten die solo kunnen gaan: Benoot op 1, Vanmarcke op 2 en Van Avermaet op 3."

  De Cauwer: "Ze zijn klaar. Maar zijn ze klaar genoeg? Voor Van Avermaet draait het dit seizoen allemaal om de Ronde van Vlaanderen. In Harelbeke vond ik hem echt goed, vooral vanwege die sprint op het einde. En onderweg had hij al veel werk opgeknapt."

  Wuyts: "Uit welke wedstrijd leren we het meest? Ik haal het meeste uit de E3. Daar reed iedereen plankgas vanaf 110 kilometer voor het einde. Maar ik voel ook nivellering."

  De Cauwer: "Ik kijk vooral uit naar Wout van Aert."

  Wuyts: "Hij heeft bewezen dat hij een wedstrijd van 250 kilometer aankan. Hij deelt ze in en strijdt mee in de finale. De Kemmelberg overleefde hij makkelijk en in de Vanackerestraat vond ik hem verbluffend.

  De Cauwer: "In de Ronde van Vlaanderen moet je de bergjes overleven: de Koppenberg, de Kwaremont en de Paterberg. Dat kan hij. Op die kasseien trapt hij een tand lichter dan de rest. Dat is een voordeel."

  Wuyts: "Hij heeft zich al flink bewezen."

  De Cauwer: "Zeker. We moesten hem twee jaar geven op de weg. Het zijn twee maanden geworden. Hij staat er nu al."

  En de genomineerden zijn...

  Wuyts: "Wie geven we onze 3 sterren voor de Ronde van Vlaanderen?"

  De Cauwer: "Sagan én Van Avermaet. Omdat hij er zo naartoe geleefd heeft. Het is de enige koers die hij echt wil winnen dit jaar."

  Wuyts: "Ik ga dwarsliggen: Vanmarcke en Van Avermaet."