• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brazilië treft Duitsland voor het eerst sinds 1-7: "Wonde nog niet geheeld"

  Voor de Braziliaanse coach Tite is de 7-1 "een spook".

  Morgenavond ontvangt Duitsland Brazilië in Berlijn voor een prestigieuze oefeninterland. Maar er staat veel meer op het spel: Brazilië heeft de 1-7-rammeling in de halve finale op het WK 2014 in eigen land nog niet verteerd. Dat zegt bondscoach Tite.

  Brazilië wou graag wereldkampioen worden voor eigen volk. Maar de halve finale tegen Duitsland werd een totale afknapper. Zonder Neymar - die raakte geblesseerd in de kwartfinales - leed de Seleçao zijn zwaarste WK-nederlaag ooit.

  Na nog geen halfuur stond er al 0-5 op het bord: Müller, Klose, Kroos (2x) en Khedira lieten de Braziliaanse fans huilen. Na de rust zorgde Schürrle voor 0-6 en 0-7. In de slotminuut maakte Oscar er nog eentje, maar dat was geen eerredder voor het team van coach Luiz Felipe Scolari.

  "Die 7-1 is een spook"

  De Braziliaanse bondscoach Tite noemt de match van morgen sportief en emotioneel heel belangrijk. "Dit heeft psychologisch gezien een zeer grote betekenis, laten we elkaar niets wijsmaken. Die 7-1 op het WK is een spook", zegt de 56-jarige in het Duitse voetbalblad Kicker.

  "Wie een zware nederlaag slikt, vergeet dat niet. De wonde is nog niet geheeld. Deze interland in Berlijn maakt deel uit van het genezingsproces."

  Tite verwacht andermaal een lastige match: "Ik hecht veel belang aan een goeie prestatie, maar natuurlijk wil ik ook een goed resultaat."

  Niet alle spelers denken er hetzelfde over. Zo ook Miranda, die er in 2014 wel niet bij was: "Dat is voor ons verleden tijd. We kijken naar het heden en de toekomst."

  Löw: "Dag erna al achter ons gelaten"

  Ook voor Duits bondscoach Joachim Löw is hun vorige onderlinge duel een afgesloten hoofdstuk: "Die 7-1 speelt voor ons totaal geen rol meer. De volgende morgen al lieten we dat achter ons, omdat we ons op de WK-finale concentreerden."

  Bekijk nog eens de beelden van 2014: