Ga naar de inhoud

Triatlete Claire Michel haalt podium in Nieuw-Zeeland

 zo 25 maart 2018 10:03
Claire Michel blinkt op het podium in Nieuw-Zeeland.
Claire Michel is derde geworden op de WB-triatlon in Nieuw-Zeeland. Onze landgenote had amper 17 seconden achterstand op de winnares. "Jammer dat ik wat tijd verlies bij de laatste wissel, anders speel ik mee voor de overwinning", vertelde Michel.

De WB-wedstrijd in New Plymouth was een sprintwedstrijd. Claire Michel kwam als 15e uit het water en maakte bij de 20 kilometer fietsen deel uit van de kopgroep.

Michel was sterk op de klimmetjes. "Maar in de natte afdalingen voelde ik me niet in mijn sas", zegt Michel. "Na elke bocht moest ik terrein goed maken en dat heeft me heel veel energie gekost."

In het lopen doet Michel het goed en haalt zo het podium, op 17 seconden van de Amerikaanse winnares Kirsten Kasper. "Jammer dat ik nog wat tijd verlies bij de laatste wissel, anders speel ik mee voor de overwinning. Maar ik ben tevreden met het podium."

Uitslag:

  1. Kirsten Kasper (VS) in 1u03'20"
  2. Nicole Van Der Kaay (N-Z) op 8"
  3. Claire Michel (Bel) - 17"
  4. Taylor Spivey (VS) - 30"
  5. Yuko Takahashi (Jap) - 31"

Het podium en de finish

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.