• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rode Duivels zien hoe Merhy in mekaar wordt getimmerd

  De Rode Duivels volgen de titelkamp in hun oefencomplex.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Belgische bokser Ryad Merhy heeft de WBA-wereldtitel bij de cruisergewichten niet kunnen veroveren. In de voorlaatste ronde kreeg hij er flink van langs van de Fransman Arsen Goulamirian. Merhy leed zijn eerste nederlaag als profbokser.

  Goulamirian hamert er stevig op los

  Na 24 ongeslagen kampen bokste Ryad Merhy vanavond voor de WBA-wereldtitel bij de cruiser- of de halfzwaargewichten. De Belg met Ivoriaanse roots nam het in Marseille op tegen de Fransman (met Armeense roots) Arsen Goulamirian.

  De nummer 1 van de wereld wachtte geduldig zijn moment af. In de 11e en voorlaatste ronde brak Goulamirian het laatste verzet bij Merhy. De Fransman hamerde er bijna een minuut stevig op los. Merhy, nummer 2 in de WBA-ranking, kon alleen maar incasseren. Hij verloor zijn eerste kamp als profbokser.

  Rode Duivels zitten voor televisie

  Ryad Merhy kreeg de steun van de Rode Duivels. Zij bereiden een oefeninterland tegen Saudi-Arabië voor en zaten voor de buis in het nationale oefencomplex.

  "Mooi gevecht", liet Vincent Kompany achteraf weten. "Ryad heeft zich knap verweerd tegen een geduchte tegenstander. Hier kom je alleen maar sterker uit. We staan allemaal achter je", verzekerde de international.