• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nina Derwael verovert wereldbekergoud met PR op brug in Doha

  Nina Derwael (archief) wordt over 3 dagen 18 jaar.

  Nina Derwael heeft haar favorietenrol waargemaakt op de wereldbekermanche artistieke gymnastiek in Doha. Op de brug had de Europese kampioene veel voorsprong op de Russin Joeliana Perebinosova en de Française Mélanie de Jesus dos Santos. Rune Hermans was vierde.

  Drie dagen voor haar 18e verjaardag ging Derwael met het beste resultaat uit de kwalificaties de finale in. In de finale zette ze 15.300 punten neer, een persoonlijk record. Met deze score zou ze vorig jaar het WK gewonnen hebben, nu werd het brons. Haar oefening was nog iets moeilijker dan in Montréal en ze kreeg een betere score voor de uitvoering.

  Perebinosova haalde 14.566, De Jesus dos Santos 14.400. Rune Hermans was de tweede Belgische in de finale. Ze viel net naast het podium met 13.833 punten.

  Het brons van Derwael vorig jaar op het WK was een primeur voor België. Ze was in 2017 ook de beste in de wereldbeker in Parijs én op het EK in de discipline.

  Tweet over Derwael:

  Dennis Goossens wordt 7e op de ringen

  Met Dennis Goossens stond er nog een derde Belg in een toestelfinale vandaag. Aan de ringen zette hij 14.133 punten neer, wat hem de zevende plaats opleverde.

  Morgen zien we nog 4 Belgen in actie in de finales: Rune Hermans en Axelle Klinckaert op de grond, Nina Derwael op de balk en Noah Kuavita op de rekstok.

  Tweet over Goossens: