• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  België gaat vol voor medailles op WK acrobatische gymnastiek in eigen land

  4 Belgische teams doen van 13 tot 15 april mee aan het WK in Antwerpen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Na 30 jaar keert het WK acrogym terug naar Antwerpen. 183 gymnasten uit 19 landen strijden van 13 tot 15 april om de medailles. De Belgen hebben heel wat ijzers in het vuur. Vandaag werden de organisatie én de 4 Belgische teams voorgesteld.

  Bij de Belgische delegatie zitten verschillende duo's die vorig jaar medailles wonnen op het EK of in de World Cup Series. Zij dichten zich nu ook reële kansen op eremetaal toe.

  Achter de deelname van een van de grootste medaillekandidaten, het meisjespaar Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe, staat door een blessure van Lammertyn nog een groot vraagteken. Ze brak op training een beentje in haar voet. Vorig jaar haalden de 2 zilver op het EK en op de WCS. Bondscoach Sergej Tretjakov: "Zij zijn onze meest ervaren gymnasten en eigenlijk onze teamleaders. Hopelijk raakt Noémie toch nog fit."

  Mét 4-koppig mannenteam

  Ook het mannenpaar Kilian Goffaux en Robin Casse mag met brons op de Wereldspelen, goud in de tempo-oefening en zilver allround op het EK en goud in de WCS ambitie hebben. Het gemengde paar Marte Snoeck en Bram Röttger nam vorig jaar deel aan het EK bij de junioren en veroverde allround zilver.

  Voor het eerst in 15 jaar vaardigt België ook een 4-koppig mannenteam af. "Dat is een moeilijke discipline. Het duur lang voor een team gevormd raakt", zegt Tretjakov. "Het EK vorig jaar was een test. We werden 4e, nu strijden we weer voor de medailles."

  Voor het elitetoernooi is er ook nog een internationale jongerencompetitie (4-10 april), waaraan 750 turners uit 32 landen meedoen.