VIDEO: Jonge Rode Duivels boeken klinkende zege in Oefenderby Der Lage Landen

  De Belgische beloften bouwden een feestje in Doetinchem.

  De Belgische beloften van Johan Walem hebben hun Nederlandse leeftijdsgenoten met 1-4 afgedroogd. Oulare, Cools, Ngoy en De Sart zorgden voor de goals. Maandag speelt België om de knikkers tegen Hongarije.

  De nationale ploeg van Nederland mag dan al een paar jaar in het slop zitten, bij de jeugd heeft Oranje internationaal nog altijd een sterke reputatie. Nederland probeert zich in een groep met Engeland te plaatsen voor het EK U21.

  België voert zijn groep aan en vatte de Derby der Lage Landen aan als voorbereiding op de match tegen Hongarije van maandag. Bondscoach Johan Walem zal tevreden geweest zijn over wat hij zag.

  Oulare opende al na enkele minuten de score, toen hij op een vrijschop van Schrijvers boven iedereen uittorende. Dankzij een individuele klasseflits van Groenveld kwam Oranje na de rust toch weer langszij.

  Maar daarna drukten de Belgische beloften door en bewezen ze ook efficiënt te zijn voor doel. Cools, Ngoy en De Sart profiteerden van de gaatjes in de Nederlandse kaas.

  Nederland-België 1-4

  Doelpunten:

  4' Oulare 0-1
  49' Groeneveld 1-1
  56' Cools 1-2
  65' Ngoy 1-3
  83' De Sart 1-4

  Opstelling België: Teunckens, Schryvers, S.Mmaee (46' Bastien), Faes, Miangue (46' Cobbaut), Schrijvers (46' De Sart), Omeonga (46' Caufriez), Nkaka (46' Cools), Lukebakio (72' Dimata), Ngoy (78' Mbenza), Oulare (46' Iseka)

  VIDEO: Alle Belgische goals uit Nederland-België (1-4)