• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aken neemt even Fed Cup over: "Coaching Monami liep niet zoals verwacht"

  Ivo Van Aken: "De job combineren kan niet meer de bedoeling zijn."

  Ivo Van Aken staat weer even aan het roer van de Belgische tennisvrouwen. Volgende maand vecht hij met het Fed Cup-team tegen Italië om het behoud in de Wereldgroep. "Ondertussen heeft de federatie tijd om met de speelsters en een opvolger te praten", legt hij uit.

  "Speelsters een voor een gebeld"

  Ivo Van Aken, technisch directeur van Tennis Vlaanderen en in een vorig leven al Fed Cup-kapitein, springt in na het plotse afscheid van kapitein Dominique Monami.

  "Ze hebben me gevraagd om eenmalig over te nemen. Op die manier heeft de federatie de tijd om uitgebreid te praten met de speelsters en de opvolger of opvolgster van Dominique", legt hij uit aan Sporza.

  "Ik heb de speelsters een voor een gebeld. Zij hebben hun relaas gedaan. De coaching op het terrein en tijdens de voorbereiding verliep niet zoals ze verwacht hadden. Alle details ga ik niet op tafel leggen, maar dat is wel de samenvatting."

   

  "Harde noot op gravel"

  Ivo  Van Aken leidt het Fed Cup-team nog 1 keer. Na de interland in Italië geeft hij de sleutels weer uit handen. "Ik ga die stoel niet claimen", verzekert hij.

  "Ik heb de job vroeger vaak gecombineerd met die van Fed Cup-kapitein, maar dan ben je tegelijk rechter en partij. Dat kan niet de bedoeling zijn."

  In het duel met Italië, op 21 en 22 april in Genua, staat een plaats in de Wereldgroep op het spel. "Op gravel wordt Italië een harde noot om te kraken", weet Van Aken, "maar wij kunnen op een sterke ploeg rekenen."

  "Elise Mertens en Alison Van Uytvanck zijn op dreef. En Kirsten Flipkens is een echte ploegspeelster. Zij groeit boven zichzelf uit in de Fed Cup. We moeten de klus tot een goed einde brengen."