• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maaseik op zoek naar stunt in Siberische koude: "In golden set kan alles"

  Maaseik stuurde Novosibirsk naar huis met een 3-0-nederlaag.

  Na een trip van bijna 6.000 kilometer is Maaseik klaar voor de terugwedstrijd in de Final 12 van de Champions League tegen het Siberische Novosibirsk. "Het zou mooi zijn mochten we nog een ronde verder raken", zegt technisch directeur Wout Wijsmans.

  De terugwedstrijd tegen Novosibirsk is sowieso al een uitdaging en met een reis van 14 uur in de kleren wordt de opdracht van Maaseik niet eenvoudiger. "Het was een lange reis, maar we hebben vandaag al getraind en iedereen voelt zich oké", zegt Wijsmans. 

  "We moeten ons proberen aan te passen aan het tijdsverschil van 6 uur, maar we moeten ook zorgen dat we niet te veel last hebben voor de start van de play-offs tegen Aalst. Het is niet evident, maar dat hoort erbij."

  "Het is uitzonderlijk dat een Belgische ploeg zo ver raakt"

  Het mag dan wel -10 °C zijn in Novosibirsk, Maaseik kan zich wel opwarmen aan de klinkende 3-0-overwinning in de heenwedstrijd. 

  "We hadden nooit gedacht om met deze uitgangspositie naar Siberië te reizen, ook al speelden ze niet met hun basisploeg", zegt Wijsmans.

  "Het is uitzonderlijk dat een Belgische ploeg zo ver raakt en dan hebben we nog een mooie kans om door te stoten naar de volgende ronde. We hebben niets te verliezen: we spelen punt per punt en dan zien we wel."

  "Zelfs als het tegenvalt en we verliezen met 3-0 of 3-1, dan volgt er nog een golden set van 15 punten. Daarin is alles mogelijk. De club legt ons geen druk op, maar het zou mooi zijn, mochten we nog een ronde verder raken."

  Herbeleef de volledige trip van Maaseik richting Siberië: