• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zie hier: de fiets van Wout van Aert voor Parijs-Roubaix

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Wout van Aert had de Grand Prix Denain met rood aangekruist in zijn agenda. Het kleinere broertje van Parijs-Roubaix was met zijn 20 kilometer kasseistroken de ideale testcase voor de WorldTour-koers op 8 april.

  Hoewel het aantal kasseistroken door het barre weer en de sneeuw drastisch ingekort werd, kwam Van Aert zondag toch met zijn Roubaix-fiets aan de start van de GP Denain. De mecanicien van Van Aert vertelt wat er zo bijzonder is aan die fiets.

  "Deze wedstrijd is inderdaad een grote test voor Parijs-Roubaix", zegt Stijn Vandenberghe. "Om te beginnen is het stuur uitgerust met een dubbel lint. Als je een hele dag op kasseien rijdt, is het leuk dat je iets zachts aan je handen hebt."

  "Ook op het stuur: een extra remhendeltje en onderaan 2 knopjes om van versnelling te veranderen. Verder heeft deze fiets andere bidonhouders. Normaal zijn die in carbon of plastic, nu in aluminium. Verder zijn de tubes breder: 30 millimeter in plaats van bijvoorbeeld 27 in de Ronde van Vlaanderen."

  "De ketting is één schakeltje korter, zodat er wat meer spanning op de ketting is. Ook het binnenblad is aangepast. Dat is allemaal veel werk voor die ene koers, maar wel een heel leuke ervaring als mecanicien. En als alles in Roubaix goed verloopt, is het het allemaal dubbel en dik waard."

  De mecanicien van Van Aert over de aangepaste fiets:

  Video player inladen ...

  Tweets:

  Sportweekend zocht Van Aert op na de GP Denain:

  Video player inladen ...