• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pieters tegen Vannieuwkerke: "Dat groene jasje, dat wil ik"

  Thomas Pieters bij Karl Vannieuwkerke.

  Karl Vannieuwkerke is vorige week Thomas Pieters gaan opzoeken. De Sporza-presentator en -commentator droeg voor de gelegenheid een speciale outfit. Met succes, want de topgolfer was meteen geprikkeld. "De Masters winnen, dat is mijn ultieme doel."

  "Groen jasje is te vergelijken met gele trui"

  Karl Vannieuwkerke viel met de deur in huis tijdens zijn interview met Thomas Pieters. "Ik ben al blij met wat ik tot nu toe in mijn carrière laten zien heb, maar er zit meer in. Het heeft grotendeels te maken met wat jij draagt: dat groene jasje. Ik wil de Masters winnen. Dat is mijn ultieme doel", zegt Pieters.

  "Het groene jasje kun je vergelijken met de gele trui in de Tour de France. De "green jacket" is hét van hét in het golf. Voor 99% van de golfers is de Masters dé wedstrijd om te winnen. En tegelijk de moeilijkste. De baan heeft iets heel idyllisch, maar is ook heel lastig."

  "Op de Masters gelden andere regels dan elders. Geen coaches en familie op de baan, je bent een hele week op jezelf aangewezen. Vorig jaar had ik een hele week vlinders in mijn buik. Ik ga naar daar om te winnen, niet om tweede te eindigen. Wie tweede wordt, is "the first loser" (haha)."

  Karl Vannieuwkerke met een groen jasje bij Thomas Pieters:

  Video player inladen ...

  "Rio doet nog altijd pijn"

  "Verder wil ik aan zo veel mogelijk Ryder Cups meedoen. In 2016 speelde ik misschien wel goed, maar we hebben als team wel verloren van de Amerikanen. Dat gevoel van verliezen overheerst."

  "Ik had het er heel moeilijk mee dat ik "the best rookie ever" genoemd werd. Je wint en verliest immers als team. Ik heb er zelf wel vertrouwen uitgehaald, maar je kunt jezelf na een nederlaag niet verkopen als een heel goeie Ryder Cup-speler."

  "Naast de Masters en de Ryder Cup heb je de Olympische Spelen. Aan mijn 4e plaats in Rio heb ik nachtmerries overgehouden. Ik heb er alles gegeven, maar het resultaat doet nog altijd pijn." 

  Op zijn 26e is perfectionist Pieters al het uithangbord van de Belgische golfsport. "Ik ben dat niet alleen", zegt hij. "Je hebt ook Nicolas Colsaerts en Thomas Detry. En niet vergeten: de Vlaamse en Waalse federatie doen ook hun job."

  "We willen onze passie en kennis overdragen op de jeugd. Met kinderen werken is superplezant. Toen ik 5, 6, 7 jaar was, vond ik het geweldig om te gaan golfen. Het werd niet aanvaard door mijn vrienden, maar ik voelde al snel: dit wil ik echt doen. Dat gevoel wil ik overbrengen."

  Het volledige interview met Thomas Pieters:

  Video player inladen ...