• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Matthys: "Als we nog enkele weken zo trainen, dan eten we elkaar op"

  Een week na de degradatie met KV Mechelen zakte Tim Matthys (34) af naar de Sporza-radiostudio. Hij sprak er over zijn toekomst, de plannen van KV Mechelen en zijn liefde voor de fiets. "Mijn toekomst ligt bij KVM", zegt de flankspeler.

  "We moeten het aanvaarden als grote mannen"

  "De degradatie is absoluut nog niet volledig verteerd", zucht Tim Matthys bij Sporza op Radio 1. "Maar we moeten ons nu focussen op 1B. Zo simpel is het."

  Hoe heeft Matthys die laatste match tegen Waasland-Beveren beleefd? "Voor mij kwam meteen het besef dat het waarschijnlijk mijn laatste match in eerste klasse was geweest. Ik ben 34, dan blijf je niet lang meer voetballer op het hoogste niveau. Het is jammer dat je je afscheid zo moet vieren."

  Vooral de manier waarop was zuur. "Bij 2-0 bij ons en de 0-0 op Eupen was het geloof zo groot dat het nog zou goedkomen. Dan is de slag des te harder."

  "Iedereen heeft de beelden gezien: er werd laks verdedigd bij Moeskroen. Dat maakt het pijnlijker, maar we mogen niet zeggen dat dit de reden is waarom we zakken. We moeten het aanvaarden als grote mannen. Die wedstrijd heeft niet gezorgd voor de degradatie van KV Mechelen."

  "Van Wijk? Ik denk dat hij blijft"

  KV Mechelen had dit seizoen drie trainers. "Als je drie coaches verslijt op een jaar, dan klopt er iets niet. Ik denk dat er heel veel verkeerde keuzes gemaakt zijn."

  Onder Dennis van Wijk begon KVM weer te leven. "Of hij te laat gekomen is? Misschien wel. Onder Dennis hebben we goeie resultaten neergezet, ook tegen lastige tegenstanders. Dat versterkte ons geloof, maar het bleek te weinig."

  Blijft Van Wijk ook in 1B coach bij KVM? "Mijn gevoel is dat hij blijft", zegt Matthys. "Hij is begaan met de toekomst van de club. Hij heeft ook mooie resultaten neergezet en zijn manier van werken sloeg aan. Ik denk dat de club graag verder zou doen met Dennis en ik denk dat hij dat ook wel ziet zitten."

  "Misschien slim om nu al te stoppen met trainen"

  Het zijn geen prettige tijden voor KV Mechelen, dat nu maandenlang zonder competitie valt. "Dat is het jammere aan de competitieformule. De eigenaars kijken nu hoe we dat gat opvullen. Ook Dennis heeft zijn mening gegeven. Bij Westerlo werd er doorgetraind, maar dat is hen niet goed bevallen."

  "Je hebt geen doel, je bent gedegradeerd en de frustraties nemen toe. Ik voelde dat de voorbije week op training al. Er werden tikjes gegeven."

  "Stel je voor dat we zo nog 3 à 4 weken moeten trainen: ik denk dat we elkaar zouden opeten in de kleedkamer. Het is misschien slim om na deze week te stoppen en vroeger aan de voorbereiding te beginnen."

  "Mijn toekomst ligt bij KV Mechelen"

  Zal die voorbereiding op het nieuwe seizoen met Tim Matthys in Mechels shirt verlopen? "Ik heb me voorlopig voorgenomen om nog een jaar door te gaan en hopelijk af te sluiten met de titel. Ik ben blij bij KV Mechelen. Mijn toekomst ligt daar. Het plan is om één jaar door te spelen, de titel te pakken en dan mee te werken in de sportieve cel."

  "Er hebben al clubs uit 1A naar mijn manager gebeld. Dat had ik niet verwacht. Maar ik heb hem gezegd: KVM is mijn club en ik zou het niet over mijn hart krijgen om na de degradatie weg te gaan naar een club uit 1A. Zo zit ik niet in elkaar."

  Ontbijt met familie van Degenkolb

  Tim Matthys zit dus in een voetballuwe periode, maar koersliefhebber Matthys kan zijn hartje wel ophalen dankzij de voorjaarskoersen. Matthys is een grote fan van John Degenkolb.

  "Enkele jaren geleden volgde ik de Ronde van Vlaanderen met een groepje vrienden. Een vriend had Degenkolb op de derde plaats gezet in zijn pronostiek. Wie is in godsnaam Degenkolb, dachten we. Vanaf toen zijn we hem beginnen te volgen en is een mooie band ontstaan. Als hij in België is, dan spreken we af voor een koffietje."

  Op 1 april breekt voor Matthys weer een heilige dag aan: de Ronde van Vlaanderen. "We beginnen de dag met een ontbijt bij mijn ouders, waar ook de papa en de vrouw van Degenkolb zullen zijn. Ik ben van die streek. Die koers zit echt in ons bloed."