• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KVM-voorzitter neemt taken Vanden Stock (even) over

  Johan Timmermans leidt de raad van bestuur in april en in mei.

  Johan Timmermans is ingegaan op de vraag van de Pro League om de raad van bestuur voor te zitten. De voorzitter van KV Mechelen gaat tijdelijk op de stoel zitten. Op 5 juni wordt een definitieve opvolger van Roger Vanden Stock (Anderlecht) verkozen.

  Roger Vanden Stock nam de voorbije weken niet alleen afscheid van Anderlecht, hij zwaaide ook af bij de vereniging van de profclubs. Johan Timmermans ging in op de vraag van het management van de Pro League. Niemand had bezwaar tegen de aanstelling van de voorzitter van KV Mechelen.

  Timmermans zat vandaag al de bijeenkomsten van de raad van bestuur en de algemene vergadering voor. Op de volgende algemene vergadering wordt een definitieve voorzitter verkozen. De komende twee vergaderingen van de raad van bestuur (23 april en 14 mei) zullen onder het voorzitterschap van Timmermans gebeuren.

  Behalve de positie van Vanden Stock moesten ook twee bestuurspostjes ingevuld worden. Patrick Janssens, ontslagen bij KRC Genk, en Luc Devroe, die Oostende verliet, mochten niet langer zetelen in de raad van bestuur. Hun opvolgers worden Peter Croonen (Genk) en Patrick Orlans (Oostende), zij wonnen de stemming tegen Bruno Venanzi (Standard) en Luciano D'Onofrio (Antwerp).