• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kersvers Rode Duivel Limbombe: "De bondscoach weet wat ik kan"

  Anthony Limbombe mag zich nu ook international noemen.

  Anthony Limbombe (23) maakt deze week zijn entree bij de nationale ploeg. "Ik had het wel verwacht", reageert de aanvaller van Club Brugge. "Ik ga er 100 procent voor op training. Dan zullen we zien of ik volgende week speelminuten krijg."

  "Zelfde systeem als in Brugge"

  Volgende week oefenen de Rode Duivels tegen Saudi-Arabië. Anthony Limbombe is de enige nieuwe naam in de selectie.

  "Ik ben heel blij om hier te zijn", vertelt hij aan onze reporter. "Ik had het wel verwacht, omdat we op dreef zijn met Club Brugge."

  "In Brugge spelen we ongeveer zoals bij de Rode Duivels: in een soort 3-5-2. Dit seizoen heb ik laten zien dat ik het aankan, zowel aanvallend als verdedigend. Daarom heb ik mijn selectie wel verdiend, denk ik."

  "De bondscoach is al veel komen kijken. Hij weet wat ik kan. Dat moet ik nu bevestigen in de selectie."

  "Luisteren naar de ervaren spelers"

  Dinsdag komt Saudi-Arabië over de vloer in Brussel. Met Anthony Limbombe tussen de lijnen? "Ik ga er 100 procent voor op training. Dan zullen we zien of ik volgende week speelminuten krijg", antwoordt de 23-jarige aanvaller.

  "Het niveau zal hoog liggen. Ik ga alleszins goed luisteren naar de oudere en ervaren internationals."

  "Ik ken ze niet persoonlijk. Ik ken vooral jongeren zoals Jordan Lukaku, Divock Origi en Yannick Carrasco. De ouderen moet ik nog leren kennen."

  Broer en Antwerp-speler Stallone Limbombe is erg trots. "Hij vindt het mooi dat er eentje voor België kiest en eentje voor Congo", geeft Anthony nog mee.

  Bekijk het interview met Anthony Limbombe:

  Video player inladen ...