• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Januzaj krijgt nieuwe coach bij Real Sociedad

  Eusebio Sacristan (archief) loodste Sociedad vorig seizoen naar een knappe 6e plek.

  Eusebio Sacristan betaalt het gelag van de slechte start van 2018. De coach van Real Sociedad kon maar 3 van de 12 wedstrijden winnen en moet ophoepelen. Imanol Alguacil, de coach van het reserveteam, neemt de hoede over Januzaj en co. tot juni over.

  Vorig seizoen deed Sacristan het erg goed bij Sociedad, dat hij naar een zesde plaats en Europees voetbal leidde. Dit seizoen vergaat het zijn ploeg heel wat minder.

  Op 29 speeldagen won Sociedad nog maar 9 keer, 14 keer ging het onderuit. De 1-2-nederlaag thuis tegen Getafe deed Sacristan de das om. Januzaj mocht nog 23 minuten meespelen in die wedstrijd, maar de Belg kon het tij niet meer keren. Sociedad is weggezakt naar de 15e plaats.

  Alguacil zal op paaszondag 1 april een eerste keer de honneurs waarnemen, op bezoek bij middenmotor Eibar.