• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cameron Vandenbroucke loopt stage bij Quick-Step

  Cameron Vandenbroucke heeft de nieuwste biografie VDB in haar handen.

  15 jaar na haar papa Frank gaat Cameron Vandenbroucke aan de slag bij Quick-Step. De 19-jarige studente communicatie loopt een maand stage bij de wielerploeg.

  "Heb Lefevere aangesproken"

  Vanmiddag werd in Ploegsteert het boek "VDB, de biografie" voorgesteld. Cameron Vandenbroucke was erbij. Ze vertelde dat ze volgende maand in de voetsporen van haar papa treedt.

  Vanaf midden april loopt Cameron een maand stage bij Quick-Step, een van de ex-ploegen van Frank Vandenbroucke. "Als student communicatie aan de hogeschool in Doornik moest ik op zoek naar een stageplaats", legde ze uit.

  "Je kan dan verschillende dingen doen: werken in een museum, een bedrijf, maar het is altijd al mijn droom geweest om in het wielrennen aan de slag te gaan. Daarom heb ik Patrick Lefevere aangesproken." De teambaas van Quick-Step Floors ging meteen akkoord.

  "Sociale media en PR"

  "Ik ga aan de slag vanaf 16 april", vertelt Cameron Vandenbroucke. "Ik zal onder meer een en ander doen voor Luik-Bastenaken-Luik. Ik ga mee de sociale media van de ploeg verzorgen, een beetje PR, vooruitwerken rond de Tour en dergelijke meer."

  "Ik zal ontzettend veel leren over de ploeg en de communicatie. Ik kijk er enorm naar uit om mijn steentje bij te dragen."

  Wijlen Frank Vandenbroucke reed in zijn carrière 6 seizoenen voor de ploeg van Patrick Lefevere: tussen 1995 en 1998 voor Mapei (foto), in 2002 voor Domo-Farm Frites en in 2003 voor Quick-Step-Davitamon.