• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondscoach: "Na 7 jaar Engeland weet ik dat vermoeidheid nu toeslaat"

  De bondscoach richt zijn vizier op Saudi-Arabië.

  Roberto Martinez legt deze week de focus op de mentale en fysieke recuperatie van zijn internationals. "Deze tijd van het jaar moeten we heel voorzichtig zijn", vindt de bondscoach. "Daarom vind ik één oefeninterland voldoende."

  "Geen echte winterstop in Engeland"

  De Rode Duivels spelen volgende week dinsdag een oefeninterland tegen Saudi-Arabië. Tot het einde van de week wil Robert Martinez zijn spelers vooral laten recupereren van het clubvoetbal.

  "Na 7 jaar in Groot-Brittannië weet ik dat de mentale vermoeidheid nu toeslaat", vertelt de ex-coach van Swansea, Wigan en Everton. "Een echte winterstop om te recupereren, kennen ze niet. Daar moeten we rekening mee houden." 

  "Deze tijd van het jaar moeten we heel voorzichtig zijn. Je hebt spelers die al 3.000 minuten achter de kiezen hebben. Daarom vind ik één oefeninterland voldoende."

  "Waar we nu zeker ook op moeten letten is dat sommige spelers in een andere fase van het seizoen zitten. In Amerika is bijvoorbeeld de voorbereiding bezig, in China is de competitie net begonnen en in België staan de play-offs voor de deur."

  Video player inladen ...

  "Speelminuten voor Limbombe"

  "Vanaf vrijdag concentreren we ons op de match tegen Saudi-Arabië", gaat de bondscoach voort in zijn interview met Sporza.

  "Zij hebben zich ook geplaatst voor het WK en zijn al even samen in Spanje. Ik verwacht een dynamische tegenstander, een enthousiast team zoals Panama en Tunesië, twee van onze tegenstanders in Rusland."

  De bondscoach wil nieuwkomer Anthony Limbombe (foto) meteen aan het werk zien tegen Saudi-Arabië. "Hij traint goed. Als hij aan de bal is, kan er altijd iets gebeuren", weet de chef van de Rode Duivels. "Ik ga ervan uit dat hij enkele minuten speelt tegen Saudi-Arabië."

  "Streven direct naar 23 spelers"

  Over twee maanden zetten de Rode Duivels de laatste rechte lijn in richting Rusland. Roberto Martinez wil snel met een definitieve kern van 23 spelers werken.

  "Ik wil de voorbereiding niet met een te grote groep starten. Het is niet positief met spelers te beginnen die uiteindelijk niet mee mogen", legt de bondscoach uit.

  Op 28 mei verzamelen de Rode Duivels. Martinez: "Als er op voorhand al spelers onzeker zijn, wordt de lijst iets langer, maar we proberen direct naar 23 te streven, met daarnaast vier spelers, één per positie, op stand-by."