• home
 • video
 • pas verschenen

  Achab: "Gestopt met snoepen, want alle details moeten kloppen"

  0 / 0
  Jaouad Achab sprokkelde afgelopen weekend een gouden medaille op de Belgian Open in Lommel. De taekwondoka toonde zich "superblij" met zijn eerste plak van het jaar op een groot toernooi. Maar alles, werkelijk alles, staat in het teken van de Olympische Spelen in 2020.

  "Ik heb het moeilijk gehad vorig jaar"

  "2017 was echt geen goed jaar voor mij", blikt Achab eerst terug op wat geweest is. "Na de Olympische Spelen heb ik het moeilijk gehad, vooral omdat mijn trainer plots vertrokken is."

  "Die trainer had van mij een profsporter en een wereldkampioen (in 2015, red) gemaakt. Onze samenwerking verliep zeer goed, ons contact was super. Maar door een aantal factoren is hij vertrokken, hij werkt nu in Australië."

  "Het is heel jammer dat hij weg is, maar we hebben nog veel contact met elkaar. Hij geeft me via telefoon advies, want ik heb zijn hulp nog altijd nodig."

  "Ik heb sinds een tijdje een nieuwe trainer, maar je hebt natuurlijk tijd nodig om elkaar te leren kennen. Het gaat steeds beter, stapje per stapje."

  "Ik werk nu ook samen met een diëtist en sportpsycholoog. Waarom een diëtist? Ik at niet goed en snoepte zoals doorsnee mensen. Ik dacht dat het allemaal wel zou loslopen, maar dat is natuurlijk niet zo. Al die kleine details zullen me helpen om écht klaar te zijn tegen Tokio 2020."

  Sportweekend-bijdrage van de Belgian Open in Lommel:

  "Zit met mijn hoofd al in Tokio"

  "Ik, en iedereen rond mij, doet keihard zijn best voor die olympische medaille. Ik krijg meer aandacht, iedereen wil alles doen voor de atleten. Ik kijk reikhalzend uit naar 2020. Ik hoop alleen dat we nog genoeg tijd hebben."

  "Dat ik hier in Lommel mijn eerste gouden medaille van 2018 pak, maakt me alvast heel gelukkig. Ik ben superblij. Dit jaar is het vooral zaak van rustig op te bouwen. In 2019 gaat de laatste rechte lijn voor de Spelen dan in."

  "In Tokio mik ik op een medaille. Absoluut. Ik heb nu mijn ervaring als olympiër, ik ben ambitieus en werk superhard. Ik zit met mijn hoofd al in Tokio."

  Het volledige interview met Achab:

  Achab op Instagram: