Herlings wint in eigen zand en land, Van Horebeek geeft op

zo 18 maart 2018 17:56
Herlings verstevigt zijn leidersplaats in de WK-stand.
Jeffrey Herlings heeft de GP van Europa motorcross gewonnen. De Nederlander won voor eigen volk in Valkenswaard beide reeksen.

Herlings en Cairoli deelden 2 weken geleden in de WK-opener in Argentinië de reekszeges, maar Herlings won de GP (als winnaar van reeks 2) én pakte de eerste koppositie in het WK.

Cairoli ging in de eerste reeks op en over Van Horebeek bij de start, maar zag in het tweede deel van de race Herlings naderen. Onder druk van de thuisrijder ging de wereldkampioen in de fout, Herlings passeerde en finishte nog met 17 seconden voorsprong. Van Horebeek was 3e op bijna een halve minuut.

In de tweede reeks was Herlings weer de sterkste na een spektakelstuk. Hij snelde naar zijn eerste overwinning in Valkenswaard, voor Cairoli. Jeremy Van Horebeek was goed begonnen, maar moest opgeven na een val.