• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boeckenberg en AKC/Luma spelen volgende week voor de titel in het korfbal

  Vorig jaar kroonde AKC/Luma zich tot kampioen

  In Herentals zijn de halve finales in de nationale korfbalcompetitie gespeeld. Boeckenberg en AKC/Luma spelen op 24 maart de finale. Die match is live te bekijken met livestream op sporza.be.

  Boeckenberg moet zwoegen, AKC/Luma wint makkelijker

  In de eerste halve finale domineerde Borgerhout bijna de hele wedstrijd tegen Boeckenberg. Bij de rust leidde Borgerhout met 11-9 en ook na de pauze leek Borgerhout op weg naar de zege. 

  Pas in een spannend slot van de wedstrijd kon Boeckenberg de rollen omdraaien. Het won uiteindelijk met 20-22. 

  In de halve finale tussen AKC/Luma en Kwik werd veel minder vlot gescoord. Bij de rust stond het 6-5. Daarna kon Kwik geen gelijke tred meer houden met AKC/Luma. Eindstand: 17-13.

  De vier halve finalisten zijn de eerste vier uit de eindstand van de reguliere competitie: Borgerhout/Groen-Wit, AKC/Luma, Kwik en Boeckenberg.

  Borgerhout/Groen-Wit domineerde de reguliere competitie, het won 11 van de 14 wedstrijden. Maar uitgesproken favoriet is de ploeg uit het Antwerpse district Deurne niet. Daarvoor zijn de vier halve finalisten te zeer aan elkaar gewaagd. Borgerhout/Groen-Wit werd voor het laatst zaalkampioen in 1993.

  AKC/Luma is de uittredende kampioen en de club met de rijkste geschiedenis: 10 zaaltitels, 18 veldtitels en 12 bekers van België. Kwik is er voor het eerst sinds lang weer bij in de halve finales. De club uit Merksem behaalde zijn laatste zaaltitel 37 jaar geleden, in 1981. Verrassend is hun plek bij de laatste 4 niet.

  De huidige kern van Kwik bestaat voornamelijk uit spelers uit de eigen jeugdopleiding en die jeugd speelde de voorbije vier jaar de zaalfinale bij de U19 en won die drie keer.

  Boeckenberg ten slotte domineerde het Belgische zaalkorfbal de laatste tien jaar – het werd zeven keer kampioen – maar heeft een wisselvallig seizoen achter de rug.

  De halve finales en de finale zijn live te volgen op www.sporza.be, in samenwerking met Sportbeat. Volgende week staat de finale op het programma.

   

  Livestream op 24 maart

  • Zaterdag 24/03 – 20:00 finale, met de winnaars van de twee halve finales. Commentaar: Erwin Van den Sande (Sporza) en Gert Degenaers (bondscoach ad interim)