• home
 • video
 • pas verschenen

  Sneijder: "Een afscheid zoals Robben had ik ook verdiend"

  Wesley Sneijder houdt het voor bekeken bij Oranje.

  Na 15 jaar zegt Wesley Sneijder Oranje vaarwel. "Maar ik had graag samen met de fans een moment gehad om afscheid te nemen", zegt de Nederlandse recordinternational aan NOS.

  Sneijder: "Het gaat niet om mij, maar om de fans"

  De 33-jarige Wesley Sneijder kondigde begin deze maand zijn afscheid bij de Nederlandse nationale ploeg aan. Maar Sneijder krijgt geen match om ook echt afscheid te nemen van het Oranje publiek.

  "Ik kan het enigszins wel begrijpen", zegt Sneijder, die graag tijdens het oefenduel tegen Engeland volgende week de Nederlandse fans wou uitwuiven. "Het moment zou fantastisch geweest zijn."'

  "Het gaat niet om mij", zegt Sneijder aan NOS. "Het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen."

  "Ik ben er 15 jaar onafgebroken bij geweest in de Nederlandse nationale ploeg, ik ben recordinternational. Zoals Robben zijn afscheid heeft gekregen, denk ik dat dat voor mij ook op zijn plaats is."

  "Een nieuwe bondscoach wil niet dat match in teken staat van mij"

  Voor Sneijder zou het ook symbolisch geweest zijn om tijdens het oefenduel met Portugal (26 maart) afscheid te nemen. "Ik heb tegen Portugal gedebuteerd", zegt Sneijder. "Maar die match op 26 maart is een uitwedstrijd en dus niet voor eigen publiek."

  "Ik heb onder Ronald Koeman bij Ajax gedebuteerd, hoe mooi zou het dan zijn om onder Koeman bij het Nederlands elftal te eindigen tegen Portugal? Maar het is wat het is, ik ga er ook niet moeilijk over doen."

  Sneijder toont ook begrip voor Koeman. "Een nieuwe bondscoach wil zijn nieuwe groep bij elkaar hebben. Die wil niet een wedstrijd die in het teken staat van mij."