• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Skiester Weirather verlengt in Zweden Wereldbeker-titel in Super-G

  Weirather straalt nadat ze haar 2e kristallen wereldbol op rij in ontvangst nam.

  Tina Weirather heeft in de laatste Wereldbeker-manche van het seizoen in Zweden haar titel in de Super-G met succes verdedigd. Sofia Goggia, eindlaureate bij de afdaling gisteren, won de manche met overschot.

  Tina Weirather verdedigde in het Zweedse Are een comfortabele voorsprong. In de top drie eindigen was voldoende om zeker te zijn van de eindwinst. Dat lukte de Liechtensteinse skiester echter niet: ze werd pas 6e. 

  Voor de manche had Weirather nog maar 1 concurrent te vrezen. Enkel Lara Gut kon de Liechtensteinse nog inhalen in het Wereldbekerklassement van de Super-G. Maar de Zwitserse bezweek onder de druk, want ze verloor al vroeg in haar run de controle en haalde de finish niet. 

  Goggia wint manche nu wél

  De dagwinst ging naar Sofia Goggia, die gisteren haar 1e Wereldbekertitel op de afdaling pakte. De Italiaanse bleef Viktoria Rebensburg én Lindsey Vonn voor.

  Bij de mannen is de laureaat nog voor de manche al bekend. De Noor Kjetil Jansrud stelde vorige week in zijn thuisland de eindzege veilig. Met een score van 360 punten kan hij niet meer ingehaald worden.