• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Niet het sterkste Novosibirsk, maar het zijn ook geen meelopers"

  Maaseik versloeg Novosibirsk in drie sets.

  In de Champions League volleybal heeft Maaseik woensdag een knappe 3-0-zege behaald tegen de Russische subtopper Novosibirsk. "De Russen hebben toch een zeker risico genomen door niet met hun sterkste ploeg te spelen", zegt Sporza-volleybalcommentator Marc Willems.

  "Niet het sterkste Novosibirsk"

  Maaseik maakte indruk met de 3-0-zege tegen Novosibirsk. "Maar Novosibirsk speelde tegen Maaseik absoluut niet met zijn sterkste opstelling", plaatst Marc Willems een kanttekening. "Enkele sleutelspelers waren er niet bij omdat de ploeg dit weekend een belangrijke match speelt in de Russische competitie en vooral daarop wil inzetten."

  "Ze gokken erop dat ze de terugmatch vlot zullen winnen en ook die golden set. Als ze in Siberië met hun basisploeg spelen dan pakt Maaseik zeker geen twee sets. Maar zo'n golden set is altijd een lastige zaak, dat kan alle kanten uit. Soms is die set verloren voor je het beseft, door een tactische ingreep of omdat de tegenstander plots wel voluit gaat. Novosibirsk heeft dus toch een zeker risico genomen."

  "Geen meelopers"

  Toch mogen we de prestatie van Maaseik niet minimaliseren. "Novosibirsk blijft natuurlijk wel een ploeg uit de Russische subtop, met een serieuze erelijst. Een aantal spelers heeft in 2014 nog de Champions League gewonnen. Dat zijn geen meelopers", benadrukt Marc Willems.

  "Maaseik heeft wel een sterke match gespeeld. En toen Novosibirsk vanaf de tweede set beter ging spelen, deed Maaseik dat ook. Tegen een Russische ploeg met 3-0 winnen, blijft een sterke prestatie."

  "Is Novosibirsk wel geïnteresseerd?"

  "Voor Maaseik is het ook leuk dat er nog iets afhangt van de terugmatch. Als je thuis met 0-3 verliest, kijk je niet uit naar een trip richting Siberië", gaat Marc Willems voort.

  "En wie weet is Novosibirsk zelfs niet eens geïnteresseerd in die terugwedstrijd. Zij zetten vooral in op de Russische competitie en bovendien wacht in de volgende Champions League-match Perugia. De Russen weten dat ze dan kansloos zijn. Als ze niks kunnen rapen, zullen ze mogelijk niet geïnteresseerd zijn. Want de kans dat ze Perugia kunnen verslaan, is zeer zeer klein."