• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Golfer Garcia geeft persconferentie over Masters terwijl vrouw bevalt

  Garcia pronkt trots met zijn vrouw Angela en het "groene jasje"

  Sergio Garcia verdedigt begin volgende maand zijn Masters-titel in Augusta (VS). De Spaanse golfer gaf een persconferentie vanuit het ziekenhuis waar zijn vrouw aan het bevallen was. Hij bleef opvallend koel onder het hele gebeuren.

  Sergio Garcia (38) won vorig jaar in Augusta (Georgia) zijn eerste titel op de Masters Golf, waardoor hij met het Groen Jasje (foto) naar huis mocht. De Spanjaard versloeg toen de olympische kampioen Justin Rose.

  Als titelverdediger moest de Spaanse golfer uiteraard de pers te woord staan. Zo koel als hij Rose had verslaan, zo bedaard was Garcia toen hij vragen beantwoordde vanuit het hospitaal in Austin (Texas), waar zijn vrouw aan het bevallen was.

  Garcia: "Het is al een bewogen ochtend geweest"

  Garcia sprak vanuit het ziekenhuis met de journalisten via een conference call: "Momenteel zijn mijn vrouw Angela en ik in het ziekenhuis. Anderhalf uur geleden is het water van Angela gebroken. Ja, het is al een bewogen ochtend geweest".

  Garcia gaf toe dat hij toch wat nerveus werd van de situatie: "Ik hoop dat alles goed gaat met mijn vrouw en de baby. Ik ben wel niet degene die aan het bevallen is, maar toch ben ik nerveus. Ik kan het winnen van de Masters echt niet vergelijken met het vaderschap. Het is een totaal ander gevoel".

  Garcia had gelukkig ook nog even tijd om te praten over zijn voorbije seizoen en de voorbereiding in aanloop naar de Masters in Augusta: "Ik voel uiteraard dat ik in vorm ben. Ik ben heel blij met mijn nieuw materiaal en heb enkele goede weken achter de rug. Ik ben dus meer dan klaar om mijn titel te verdedigen."

  Eeuwig talent is eindelijk ontbolsterd

  Garcia stond voor zijn titel bekend als "eeuwig talent". Tot de Masters in Augusta had hij nog nooit een "major" (waarvan er 4 zijn per seizoen) gewonnen. In 1 jaar tijd is zijn leven dus drastisch veranderd.

  De wispelturige Spanjaard won naar eigen zeggen "het toernooi dat hij haatte" én mag dus een klein jaar later een eerste dochter verwelkomen. Dit seizoen zal het golfcircuit hoogstwaarschijnlijk een veel rustigere Garcia aantreffen dan de voorbijgaande jaren.

  Twitter was onder de indruk van Garcia's kalmte