• home
 • video
 • pas verschenen

  Woedende PAOK-voorzitter komt veld op met een pistool

  De PAOK-voorzitter draagt een pistool aan zijn heup.

  De (voetbal)wereld draait door. In Griekenland zijn ze al het een en ander gewend, maar wat zondag gebeurde, was het toppunt. De topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene is in absolute chaos geëindigd.

  PAOK Saloniki en AEK Athene keken elkaar gisteren in de ogen in de topper van de speeldag. Groot was de vreugde van de thuisaanhang toen verdediger Fernando Varela in de 90e minuut de 1-0 scoorde.

  Maar de scheidsrechter keurde de treffer, die PAOK aan de leiding zou brengen, af wegens buitenspel. Dat was absoluut niet naar de zin van het bestuur van PAOK, dat op het veld bij de ref verhaal ging halen. Ivan Savvidis, de Grieks-Russische voorzitter van de ploeg uit Thessaloniki, droeg hierbij een holster met pistool.

  Toen de scheids het doelpunt daarna alsnog goedkeurde, weigerden de spelers van AEK de wedstrijd uit te spelen. De partij werd uiteindelijk "beëindigd" met een 0-0 score. Het is nu aan de Griekse voetbalbond om een finale beslissing te nemen over de uitslag en eventuele sancties uit te spreken. De regering besliste ondertussen al om de competitie tot nader order op te schorten.

  Veel tumult, bestuur van PAOK stapt het veld op:

  Het pistool aan de rechterheup van de voorzitter: