• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nina Derwael: "Trainen nu op toestellen zoals in competitie"

  Nina Derwael (l) en minister van Sport Philippe Muyters (r)

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Nina Derwael (l) en minister van Sport Philippe Muyters (r)

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De topgymnastiekhal in Gent is volledig vernieuwd. Europees kampioene Nina Derwael traint voortaan met de nieuwste toestellen én videocoaching. "Een van de beste, misschien zelfs de beste, turnhal van West-Europa", zegt de directeur van de gymfederatie.

  Nina Derwael: "Supergoed"

  De topgymnastiekhal in Gent is omgetoverd tot een hoogtechnolgisch trainingscentrum. De beste turners en turnsters van het land trainen op gloednieuwe grond- en plafondtoestellen.

  "Ze zijn supergoed, veel stabieler dan vroeger", legt Nina Derwael uit aan Sporza. "De toestellen leunen veel beter aan bij de wedstrijdtoestellen. Ze staan nu ook op een podium zoals in competitie."

  Elk toestel wordt nu ook gefilmd. "Dankzij de videobeelden zien we snel wat er beter kan. Na elke beurt kunnen we naar onze fouten kijken. Kleine details die verschil maken", weet Derwael, die volgende zomer haar Europese titel aan de brug verdedigt.

  Video player inladen ...

  Directeur: "Beste gymhal West-Europa"

  "Een enorme vooruitgang", reageert Lode Grossen, algemeen directeur van de gymnastiekfederatie. "Dit is een van de beste, misschien zelfs de beste, turnhal van West-Europa. We krijgen veel aanvragen uit het buitenland om hier te komen trainen."

  Video player inladen ...

  Minister: "Mooiste gymnastiekhal"

  "We hebben de laatste jaren mooie resultaten geboekt", weet Vlaams minister van Sport Philippe Muyters. "Op deze manier krijgen onze topsporters een extra push. Het zijn kleine details die het verschil maken tussen medailles of geen medailles."

  "We hebben hier anderhalf miljoen euro geïnvesteerd. Met de mooiste topgymnastiekhal van West-Europa als resultaat."

  Video player inladen ...

  Beelden van de nieuwe topgymnastiekhal:

  Video player inladen ...