• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Vooraf getekend voor 5e plaats, maar er zat meer in"

  Wellens streed voor elke seconde.

  Tim Wellens is er op de slotdag van Parijs-Nice niet in geslaagd om het podium te halen en moet genoegen nemen met de 5e plaats. "Ik heb nu bewezen dat ik dit niveau aankan", zegt hij. "Maar de gemengde gevoelens overheersen."

  Wellens begon aan de slotrit met 13 seconden achterstand op Simon Yates en pakte onderweg een paar bonificatieseconden. "Even zag het er goed uit op het eind toen Yates loste bergop", reageert Wellens. "Ik was mee vooruit en toen daarna ook nog eens de broertjes Izagirre tegen de grond gingen, zag het er helemaal goed uit voor het podium."

  "Helaas, ze komen nog terug, ondanks het feit dat Dylan (Teuns) en ik echt wel heel hard reden. Ze moeten dus ook wel sterk geweest zijn. Al begrijp ik niet goed dat Yates en de broertjes Soler lieten ontsnappen en ze niet sneller op jacht gingen. Het is een beetje zot: hij telde amper een goede halve minuut achterstand en toch lieten ze hem gaan. Iedereen koerste afwachtend en zo krijg je dan Soler als eindwinnaar."

  Uiteindelijk strandde Wellens op de 5e plaats, op 16 seconden van Soler. "Dat is een beetje jammer wel. Vooraf zou ik hier voor getekend hebben, om zo'n sterke en aanvallende Parijs-Nice te rijden met een vijfde plaats als resultaat, maar met wat ik nu weet en nu ik zo dicht bij het podium eindig en zelfs niet zo ver van de eindzege, dan is die vijfde stek wel een beetje jammer. Al moet ik ook wel tevreden zijn met mijn prestatie. Er overheersen nu een beetje gemengde gevoelens."

  "Het ontbrak me een beetje aan geluk"

  "Het ontbrak me gewoon een beetje aan geluk: ik word eens vierde en eens tweede in de daguitslag en ik eindig vijfde in het klassement. Als ik in de openingsrit naar de derde plek sprint en niet naar de vierde, dan win ik vier bonificatieseconden en sta ik hier vandaag wel op het eindpodium. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar."

  "Ik wist al dat ik goed was in rittenkoersen van een week zoals de Eneco Tour (eindwinst in 2014 en 2015), de Ronde van Polen (eindwinst in 2016) en de Ronde van Guangxi (eindwinst in 2017), maar dit is Parijs-Nice, toch een niveau hoger en ik heb nu bewezen dat ik dit niveau ook aankan."