• home
 • video
 • pas verschenen

  Pech blijft Sunweb achtervolgen: nu valt Kelderman uit

  Wilco Kelderman eindigde dit jaar tweede in de Ronde van Abu Dhabi.

  Wilco Kelderman komt morgen niet meer aan de start van de zesde rit in Tirreno-Adriatico. De Nederlander van Sunweb kwam vandaag twee keer ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Eerder vielen ook al Tom Dumoulin en Simon Geschke uit in de Tirreno.

  Wilco Kelderman begon vandaag als derde aan de vijfde etappe. De Nederlander was de hoop van Sunweb op een goed eindklassement, nadat Tom Dumoulin door ziekte en een val gisteren moest opgeven.

  Maar de pech van Sunweb duurde voort. Kelderman kwam twee keer ten val en verloor daardoor veel tijd. Hij bolde als voorlaatste over de finish op meer dan 20 minuten van ritwinnaar Adam Yates.

  Een scan na de rit bracht een sleutelbeenbreuk aan het licht. "Wilco keert terug naar Nederland waar hij onder het mes gaat", zegt de teamdokter. "Het is weer zijn rechtersleutelbeen, daar zat al een plaatje in van een vorige breuk. Dat maakt het herstel complexer."

  "Dit is een enorme ontgoocheling", baalt Kelderman. "Na een goede start van het jaar voelde ik me hier ook goed. Net als vorig jaar mis ik de komende races, maar ik hoop dat ik snel weer op de fiets zit."