• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse Amy Pieters mag vieren in eigen land

  Amy Pieters sprint naar de zege in Drenthe.

  Amy Pieters heeft de Ronde van Drenthe gewonnen, de tweede wedstrijd in de Women's World Tour. De Nederlandse van Boels-Dolmans was in een sprint sneller dan de Amerikaanse Alexis Ryan en de Australische Chloe Hosking. Jolien D'hoore eindigde als elfde.

  De Ronde van Drenthe werd afgewerkt onder helse weersomstandigheden. Door de felle regen werden er twee kasseistroken uit het parcours genomen, omdat die er te glad bij lagen.

  Toch waren er talrijke valpartijen, met onder meer wereldkampioene Chantal Blaak als slachtoffer. Zo'n 40 rensters mochten sprinten voor de zege. Die sprint werd ontsierd door een valpartij en daarvan profiteerde Pieters. Jolien D'hoore kwam als 11e over de finish.