• home
 • video
 • pas verschenen

  Johan Timmermans: "Hebben onze bedenkingen bij scoreverloop in Eupen"

  Een 2-0 zege tegen Waasland-Beveren was niet genoeg voor het behoud.

  0 / 0
  De voorzitter van KV Mechelen reageert terneergeslagen na de match van de laatste kans. Toch is Johan Timmermans tegelijkertijd hoopvol: "Vandaag zijn we knock-out, morgen gaan we heel intensief werken om ervoor te zorgen dat het verblijf in 1B beperkt blijft."

  KV Mechelen nam vroeg in de tweede helft afstand van Waasland-Beveren. Even leek het er op dat het behoud binnen was, tot de goals in Eupen begonnen te vallen...

  Johan Timmermans: "Het heeft er lang mooi uitgezien, tot 20 minuten in de tweede helft. Dan hebben we vastgesteld dat Eupen plots begon te scoren, drie keer in zes minuten tijd. We hebben intussen ook de beelden bekeken en hebben onze bedenkingen bij het scoreverloop en de wijze waarop er gescoord is."

  "Maar op dit ogenblik kunnen we er enkel van uitgaan dat we zelf maar met 2-0 gewonnen hebben. Dat is op zich een goed resultaat, maar onvoldoende om ons te handhaven in 1A."

  "Verblijf in 1B beperken tot 1 seizoen"

  "Hoe het voort moet met deze club? Het zal voortgaan zoals we altijd gedaan hebben. Deze club was 15 jaar geleden dood, maar is dan uit haar as herrezen. Hier is al iets heel moois neergezet."

  "Natuurlijk hadden we graag stappen vooruitgezet, terwijl we nu stappen achteruitzetten. De werken die gepland zijn aan het stadion gaan verder en daarnaast gaan we proberen om het verblijf in 1B te beperken tot 1 seizoen."

  "Vandaag zijn we knock-out"

  Is de voorzitter van KV Mechelen ook de mening toegedaan dat 1B de hel is? 

  "Het is in elk geval een andere competitie dan 1A. Je speelt nog altijd voetbal en het is veel moeilijker omdat het veel fysieker is. We moeten ons daarop wapenen."

  "Vandaag zijn we knock-out, morgen gaan we heel intensief werken om ervoor te zorgen dat het verblijf in 1B beperkt blijft."

  "Het is nu nog veel te voorbarig om al te spreken over de spelers. Budgettair is er veel mogelijk, maar ik laat in het midden of het allemaal mogelijk is. Er zijn tenslotte ook spelers aangetrokken die niet geïnteresseerd zijn in 1B. Daar gaan we afscheid van nemen, maar dat zal de komende dagen duidelijk worden."

  "Dennis van Wijk staat voor het voetbal dat KV Mechelen typeert"

  Dennis van Wijk liet zich na de wedstrijd ontvallen dat ook hij op zoek moet naar een andere job. 

  "Dat is ook te voorbarig. We zullen met Dennis van Wijk aan tafel zitten. Hij heeft hier laten zien dat hij staat voor het voetbal dat KV Mechelen zo typeert. Sinds zijn komst heeft hij laten zien dat KV Mechelen beter verdient dan die 16e plaats. Ik denk niet dat hij moet vrezen voor zijn job."

  Van Wijk: "Degraderen door een mysterie"

  Dennis van Wijk moest een bittere pil slikken. "Hoe denk je dat ik mij voel? Ik ben teleurgesteld, natuurlijk. Dit gaat ook over mijn eigen toekomst. We hebben onze job gedaan, maar het was niet genoeg", zei de Mechelse coach.

  "Sinds ik hier ben hebben we twee keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en anderhalve keer verloren, want tegen Moeskroen was ik er nog maar pas. Met zo'n moyenne zit je tegen PO1 aan en dan is dat bitter als je degradeert."

  "Deze teleurstelling tikt aan"

  "Vandaag domineerden we Waasland-Beveren. Er was een enorme drive bij de spelers en we hadden genoeg kansen. Verdier kon er drie maken, Beciraj schoot op de lat en zo waren er nog wel een paar fases. Maar hier bleef het 2-0 en daar werd het - surprise, surprise - 4-0", verwees Van Wijk naar de opvallende zege van Eupen.

  "Hoe ik die 4-0 van Eupen bekijk? In het Belgische voetbal kan alles. Ik sta van niks meer verbaasd. Ik heb enkele weken geleden het achterste van mijn tong laten zien met een uitspraak over deze situatie. Dat is me niet in dank afgenomen, maar ik mag zeggen wat ik wil, want dit is een democratisch land."

  "Ik betwijfel of heel België het wel graag heeft dat KV er was ingebleven. Dit is geen insinuatie, maar iedereen heeft toch ogen? Je kunt dit toch ontleden? Ik zeg toch geen gekke dingen? Het wordt schering en inslag dat deze dingen gebeuren, want vorig jaar is het ook al zo gelopen."

  Hoe is het eigenlijk zo ver kunnen komen met KVM? "Ik hoef niet over mijn voorgangers te oordelen", zegt Van Wijk.

  "Jankovic en Ferrera hebben bewezen dat ze goede trainers zijn. Het is de hele club die degradeert, niet alleen de trainer. Iedereen moet in de spiegel kijken, want we hebben op het veld ook momenten gehad waarop we het hadden kunnen afmaken."

  "Of ik hier volgend jaar nog ben? Ik ben heel teleurgesteld. Je hebt sowieso al heel weinig in de hand als coach, maar als je deze toestanden in België allemaal ziet, vraag ik me af: wil ik dit nog wel?"

  Dennis van Wijk bij Peter Vandenbempt: