• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjarapova en haar Nederlandse coach gaan uit elkaar

  Groeneveld was 4 jaar de coach van Sjarapova.

  Na haar nederlaag in de 1e ronde van Indian Wells heeft Maria Sjarapova na onderling overleg de samenwerking met haar coach Sven Groeneveld (52). "In die 4 jaar hebben we een vriendschap opgebouwd die veel verder gaat dan een professionele relatie", reageert de Russin.

  2018 is voorlopig niet het jaar van Maria Sjarapova (WTA-41). De Russin sneuvelde in haar laatste 2 toernooien telkens in de 1e ronde. Nu scheiden de wegen tussen Sjarapova en haar coach.

  "Na 4 succesvolle jaren wil ik Sven bedanken voor de samenwerking", kondigt Sjarapova de breuk met haar coach aan.  "Ik wil hem ook bedanken voor zijn ongelooflijke loyaliteit, zijn werkethiek en vooral voor de vriendschap die we opgebouwd hebben. Die gaat verder dan onze professionele relatie."

  Groeneveld, die aan Sjarapova's zijde bleef tijdens haar dopingschorsing, reageerde ook al: "Maria is een van de meest professionele speelsters met wie ik al samengewerkt heb." De Nederlander coachte in het verleden ook al Monica Seles, Arantxa Sanchez, Mary Pierce, Ana Ivanovic en Caroline Wozniacki.

  Sjarapova moet op zoek naar een nieuwe coach