• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Brys is boos: "Ongehoord van de scheidsrechter"

  Het gezicht van Marc Brys staat op onweer.

  0 / 0
  Beerschot Wilrijk heeft naast de promotie gegrepen. "Het belang van die penalty was immens. Dat gaat over miljoenen", reageert coach Marc Brys, die zijn pijlen richt op de arbitrage.

  "Een discutabele fase kan je niet fluiten"

  Beerschot Wilrijk ging in de terugmatch van de finale met 3-1 onderuit. Een penalty in de 90e minuut deed de Antwerpse club de das om.

  "Een discutabele fase", vertelt Marc Brys bij Sporza. "Die fase besliste over promotie of niet."

  "Een discutabele fase kan je niet fluiten", vindt de coach van Beerschot Wilrijk. "Dat doe je enkel als je zeker bent."

  "Ik vind het ongehoord van de scheidsrechter. Ik begrijp soms niet waar de mensen mee bezig zijn. Cercle was de betere, maar voor ons is het extra zuur om op zo'n manier naast de promotie te grijpen."

  "Op zo'n manier verdien je het niet"

  "Het belang van die penalty was immens. Het gaat over miljoenen, het gaat over de toekomst. Op zo'n manier verdien je het niet", gaat Marc Brys voort.

  "Dit is een immense klap voor de hele familie van Beerschot Wilrijk. Iedereen heeft er alles aan gedaan om de twee finalewedstrijden tot een goed einde te brengen. We hadden recht op de promotie, maar het is niet gelukt."

  Treurnis bij de supporters van Beerschot Wilrijk:

  "Hij duwde me"

  Volgens Cercle-aanvaller Cardona is er geen twijfel mogelijk na een duel met Beerschot-verdediger Swinkels in de 16. "Dat was zeker een penalty", reageert de Fransman bij Proximus Sports. "Hij duwde me."