• home
 • video
 • pas verschenen

  Lucien Van Impe: "Mark Vanlombeek was een vriend"

  "Mark kwam langs in het hotel", herinnert Lucien Van Impe zich.

  In Nieuwrode hebben enkele honderden mensen afscheid genomen van Mark Vanlombeek. Collega's, wielrenners, familie en vrienden haalden herinneringen op aan de voormalige sportjournalist. "Een hele rustige mens en een geweldige verteller", vertelde Herman Van Springel.

  Ivan Sonck: "Hij imiteerde Jan Wauters"

  Mark Vanlombeek overleed vorig weekend op 67-jarige leeftijd na een slepende ziekte. Op de plechtigheid nam oud-collega Ivan Sonck het woord namens de vrouw, de kinderen en de kleinkinderen van Vanlombeek.

  "Mark stak sportquizzen in mekaar, hij imiteerde collega's zoals Jan Wauters en op straat interviewde hij passanten met een namaakmicrofoon", vertelde Sonck.

  "Vanuit de Ronde van Frankrijk belde hij elke dag naar zijn echtgenote. Mark was vol attentie voor zijn twee kinderen en vijf kleinkinderen."

  Erik Van Rompuy herinnert Vanlombeek als een goeie vriend. "Het doet enorm pijn", getuigt de politicus. "We zijn 40 jaar bevriend geweest. Hij was een vedette als wielerreporter, maar in Sterrebeek kenden we hem als Mark."

  Van Springel: "Een geweldige verteller"

  Naast familie, vrienden en oud-collega's kwamen ook heel wat ex-wielrenners afscheid nemen van de voormalige commentator.

  • Herman Van Springel (oud-wielrenner): "Ik heb Mark gekend als een hele rustige mens en een geweldige verteller." 
  • Lucien Van Impe (Tourwinnaar 1976): "Mark kwam al eens langs op de kamer. Een vriend." 
  • Roland Liboton (oud-veldritkampioen): "Over Mark kan geen enkele sportman iets verkeerd zeggen."