• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk vangt bot: Maes blijft geschorst voor match tegen Cercle

  Alexander Maes kreeg vorige week rood tijdens Beerschot Wilrijk-Cercle.

  Advocaat Johnny Maeschalck heeft Beerschot-speler Alexander Maes in beroep niet kunnen vrijpleiten. De middenvelder kreeg vorige week rood en blijft geschorst.

  Beerschot Wilrijk vroeg uitstel

  Alexander Maes slikte vorig weekend een rode kaart in de heenmatch tussen Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge. De middenvelder kreeg eerst een schorsing van 2 matchen, maar dinsdag maakte de Geschillencommissie daar 1 speeldag schorsing van.

  Maar Beerschot Wilrijk aanvaardde ook die straf niet, omdat er een procedurefout gemaakt is. Het secretariaat van de Geschillencommissie had de beslissing over de schorsing op woensdag in plaats van dinsdag doorgestuurd naar Beerschot Wilrijk.

  Met de hulp van sportadvocaat Johnny Maeschalck wou Beerschot Wilrijk Alexander Maes in beroep vrijpleiten. Maeschalck vroeg tijdens zijn pleidooi om uitstel in de tuchtprocedure tegen Maes.

  De advocaat vond het niet kunnen dat de zitting door uitzonderlijke omstandigheden vanochtend plaatsvond in plaats van volgende week dinsdag of vrijdag, zoals het reglement voorschrijft. "De fout van de administratie van de commissie mag Maes niet aangerekend worden", zei Maeschalck.

  Cercle wou vandaag beslissing: "Beerschot Wilrijk paste truc toe"

  Maar Cercle Brugge kwam vanmorgen plots vrijwillig tussen tijdens de zitting. "Beerschot Wilrijk past hier een truc toe in de hoop de schorsing pas uitvoerbaar te maken na de levensbelangrijke wedstrijd tegen Cercle Brugge zaterdagavond", haalde Cercle-advocaat Dimitri Dedecker uit naar Beerschot Wilrijk.

  "Er is een administratieve fout gemaakt door de KBVB. Dat is niet de verantwoordelijkheid van Beerschot Wilrijk. Maar die fout wordt wel misbruikt om een schorsing te ontlopen."

  "Als het vonnis dinsdag was betekend, zoals de normale procedure voorschrijft, was Beerschot Wilrijk helemaal niet in beroep gegaan. De rechtsmiddelen worden dus misbruikt."

  "Het is van belang dat die levensbelangrijke wedstrijd in alle eerlijkheid verloopt. Juist daarom moet er een beslissing zijn", zei Dedecker nog.

  Uiteindelijk kreeg Cercle Brugge goed nieuws, want de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB besliste de schorsing voor Maes te behouden.