• home
 • video
 • pas verschenen

  Volksheld Pacquiao (39) trekt bokshandschoenen weer aan

  Manny Pacquiao is een volksheld in zijn thuisland.

  Manny Pacquiao heeft bekendgemaakt dat hij op 24 juni opnieuw in de boksring staat. De Filipijnse volksheld zal het in Kuala Lumpur opnemen tegen de Argentijn Lucas Matthysse. Pacquiao verloor in 2017 zijn wereldtitel in de WBO-bond.

  Manny Pacquiao is een heuse vedette in eigen land. De Filipijnen dragen hem op handen en verkozen hem in 2016 zelfs tot senator. Hij is de enige bokser die wereldtitels in acht verschillende gewichtsklassen won.

  Van zijn 68 profkampen sloot hij er 59 met een zege af. Toch is hij ook vooral bekend om zijn nederlaag tegen de Amerikaan Floyd Mayweather jr. in mei 2015 in wat de "kamp van de eeuw" werd genoemd.

  De 39-jarige Pacquiao verloor vorig jaar verrassend zijn WBO-wereldtitel bij de weltergewichten aan de Australiër Jeff Horn. Omdat hij een ander afscheid in gedachten heeft, trekt Pacquiao opnieuw de handschoenen aan.

  Met de 35-jarige Matthysse krijgt Pacquiao de regerende WBA-kampioen bij de weltergewichten tegenover zich. "Ik hou wel van zijn agressieve manier van boksen", laat hij optekenen in lokale media.