• home
 • video
 • pas verschenen

  Sneller dan verwacht: Fellaini kan zaterdag tegen Liverpool spelen

  Marouane Fellaini viel eind januari uit met een knieletsel.

  Vorige week vertelde United-coach Mourinho nog dat hij Marouane Fellaini eind maart weer inzetbaar verwachtte, maar vandaag klonk het doodleuk dat de Rode Duivel morgen in de kern zit tegen Liverpool.

  Fellaini kreeg op 31 januari tegen Tottenham weer veel last van kniepijn, een meniscusoperatie drong zich op. De Belgische middenvelder leek zich klaar te stomen voor de laatste 2 maanden in Engeland en Europa, maar plots is hij weer van de partij. Het was een kort zinnetje van Mourinho op de persconferentie: "De enige die er weer bij is, is Fellaini." Wordt hij morgen het geheime wapen van Mourinho in de topper bij Liverpool?

  ""Sergeant" Lukaku is fenomenaal"

  Op zijn persconferentie voor de topper kon Mourinho ook niet voorbij die andere Rode Duivel: hij spaarde de lof voor Romelu Lukaku andermaal niet.

  Die staat er in 2018 weer helemaal met 8 goals en 3 assists in 11 wedstrijden. Lukaku zei eerder deze week dat hij zich de "sergeant" van Mourinho voelt.

  Mourinho begrijpt die woorden als volgt: "Hij is een belangrijke jongen voor mij. Hij is een van de mannen die ik vertrouw. Ik houd van zijn attitude en karakter. Tegen Crystal Palace zei ik hem na onze derde goal om als centrale verdediger te spelen in een vijfmansverdediging met Smalling en Lindelof, omdat ik geen wissels meer kon doen."

  "Als ik tegen een aanvaller zeg "Speel daar en voer die job uit voor mij", dan is hij een sergeant. Zijn attitude is fenomenaal. Ik heb het al zo vaak gezegd dat voor mij Lukaku meer is dan de doelpunten die hij maakt. Het is wat hij het team bijbrengt."