• home
 • video
 • pas verschenen

  Sleutelbeenbreuk dwingt Poels tot opgave in Parijs-Nice

  Voor Poels eindigt Parijs-Nice in mineur.

  Wout Poels heeft Parijs-Nice moeten verlaten na een zware valpartij in de zesde rit. De Nederlander van Team Sky liep daarbij een sleutelbeenbreuk op. In de Tirreno-Adriatico overkwam de Duitser Simon Geschke hetzelfde.

  Het zag er niet bepaald fraai uit toen Wout Poels in de afdaling van de Colle-sur-Loup onderuit ging, op ongeveer 10 kilometer van de finish in Vence. De Nederlander gleed tegen een vangrail aan en bleef een tijdlang liggen.

  Voor de onfortuinlijke Poels zat Parijs-Nice er zo meteen op. De Nederlander werd naar het ziekenhuis van Saint-Laurent-du-Var gebracht en daar werd een breuk in z'n linkersleutelbeen vastgesteld. 

  Poels stond voor z'n val tweede in het klassement. Hij was afgelopen woensdag nog de beste in de tijdrit in Saint-Etienne. Vandaag ging de winst naar de Fransman Rudy Molard, de Spanjaard Luis Leon Sanchez blijft leider.

  Bekijk hier de valpartij van Poels:

  Geschke overkomt hetzelfde in Tirreno

  De derde etappe in de Tirreno was ook het eindstation voor Simon Geschke. De Duitser van Sunweb kwam net als Poels ten val en wordt binnen de week in Freiburg geopereerd. Geschke, die 3 jaar geleden ook al eens zijn sleutelbeenbreuk brak, zal 4 à 5 weken out zijn.